Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 05. 13:05, hétfő | Külföld

Itt egy lehetőség a válságba került országoknak

Több száz milliárdos alap létrehozását tervezi az euróövezet tizenhét központi bankja és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a pénzügyi válságba került országok megsegítésére.

2011. December 02. 14:30, péntek | Belföld

Készenléti hitelt kapunk az IMF-től?

Negyedéves felülvizsgálatok és szigorú feltételek árán kapna Magyarország hitelt a Nemzetközi Valutaalaptól, vagyis nem egy biztosítás jellegű megállapodásról lesz szó.

2011. December 01. 14:25, csütörtök | Belföld

Rogán: januárra csúszhatnak az IMF-tárgyalások

Elképzelhető, hogy csak január elején kezdődnek meg a tárgyalások az IMF-fel - mondta Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke ma reggel a Magyar Televízióban.

2011. November 29. 13:51, kedd | Belföld

Jó döntés volt az IMF-hez és az Európai Bizottsághoz fordulni

Az Európai Unió szavahihetősége a tét most, hiszen válság van, mindenhol megszorítások lépnek életbe, miközben az uniós kasszán nem lehet szorítani.

2011. November 28. 07:25, hétfő | Külföld

IMF mentőcsomag Olaszországnak?

Olasz lapértesülés szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 600 milliárd eurós nagyságrendig terjedő hitelcsomagot készít elő Olaszországnak arra az esetre, ha a dél-európai ország adósságválsága tovább súlyosbodna.

2011. November 22. 07:38, kedd | Külföld

Papademosz ígéretet tett

Megerősítette Lukasz Papademosz görög miniszterelnök hétfőn Brüsszelben, hogy kormánya teljesíteni fogja azokat a kötelezettségeket, amelyeket a második nemzetközi támogatási programmal kapcsolatban vállalt.

2011. November 22. 07:26, kedd | Belföld

Megkapta a hivatalos felkérést az IMF Magyarországtól

Most már hivatalosan is megkapta a felkérést Magyarországtól az IMF egy pénzügyi megállapodás ügyében – ezt közleményben közölte az IMF vezérigazgatója.

2011. November 19. 14:42, szombat | Belföld

Biztonság vagy megmentés kell Magyarországnak?

A gazdasági önállóság megőrzése nem feltétlen lenne rossz cél, azonban az európai adósságválság kellős közepén és a bóvli kategóriába sorolás határán inkább biztonságra lenne szüksége Magyarországnak.

2011. November 19. 14:30, szombat | Belföld

Jövőre lehet új megállapodásunk a Nemzetközi Valutaalappal

Magyarországnak nincs szüksége kölcsönre, a Nemzetközi Valutaalappal egyfajta pénzügyi biztosításról tárgyalunk – jelentette ki tegnap Orbán Viktor.

2011. November 18. 13:41, péntek | Belföld

Megkezdődtek a tárgyalások a magyar kormány és az IMF között

A kormány megkezdte a tárgyalásokat az IMF-el és az Európai Unióval egy olyan új megállapodás megkötéséről, amely megszorítások helyett a magyar gazdaság növekedését segíti elő.

2011. November 13. 07:07, vasárnap | Belföld

Újabb válságra figyelmeztet az IMF

Egy újabb recesszió „fokozott veszélyére” figyelmeztette a fejlett gazdaságokat egy pénteken nyilvánosságra hozott elemzésében a Nemzetközi Valutaalap (IMF).