Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Képek | Közélet

Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál

2015-09-16 11:22:51

A vízen fekvő Makoko az Atlanti óceán partján található. Csupán pár kilométerre van Lagostól, Nigéria legnagyobb városától, az ország ipari és kereskedelmi centrumától.

Makoko egy hatalmas nyomornegyed, ami nap mint nap növekszik. Nincs pontos szám, de valahol 150.000 és 250.000 ember között lehet lakossága. Ennyien laknak szörnyű körülmények között, vízen lebegő viskókban.

Makoko régen egy kis halászfalu volt. Több mint kétszáz évvel ezelőtt alapították a Beninből érkező halászok, akik több pénzt akartak keresni. Mára egy illegálisan kiépült nyomornegyeddé vált, ami körülbelül 1 négyzetkilométer nagyságú. Az olajos fekete víz már nem alkalmas a halászatra. Mindenhol szemét lebeg a vízfelszínen, ami irtózatos bűzt áraszt.

A lakosok többsége Nyugat-Afrikai országokból érkezett bevándorló.

http://www.erdekesseg.hu/

Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál
Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál Nigéria Velencéje egy lebegő nyomornegyed. Ilyen helyet még nem láttál