Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Képek | Egyéb

Állat tetoválások

2014-11-12 14:04:26

A szimbólum egyfajta jel, jelkép. Metafizikai tartalommal ruházza fel a szimbólumot hordozót. A tetoválás egész életre szól, a személyiség részévé válik. Egyesek szerint a viselője sorsára, életútjára is kihat a bőrén viselt szimbólum.

Az állatokhoz a legkorábbi időktől fogva szimbolikus jelentéseket kapcsoltak. Az állatvilág átfogja az egész univerzumot: az ég, a levegő ura a sas a földé az oroszlán, a vízé, vagyis a föld alatti világé, az alvilágé, a bálna.

Delfin: A halak királya, a hajótöröttek megmentője, lélekvezető.

Farkas: ősi, mágikus totemisztikus, védelmező jelkép. A vadságot és a szabadságot szimbolizálja.

Bika: A küzdelmet, a hatalmat és az ellenállhatatlan férfierőt testesíti meg.

Gyík: A napot szimbolizálja. De a hét szabad művészet egyikének a logikának a jelképe is.

Béka: Eredetileg a termékenység és a gazdagság kifejezője, de bűnöket (fösvénység, kevélység, paráznaság, eretnekség, irigység, igazságtalanság) testesít meg.

Hal: élvezet, érzékiség, gyarapodás, termékenység, sodródás. Kínában a gazdagság egyik jelképe, valamint fallikus szimbólum a férfiasságot testesíti meg (koi-pontyok). Az egymás mellett úszkáló halpár a házaspárok közti harmónia, a házastársi boldogság jelképe. A kereszténységben a hal krisztus és az egyház jelképe.

Kígyó: veszély, újjászületés, változás, férfi szex szimbólum. Mindig a bölcsességgel társították, különösképpen a rejtett tudással, amely a legmagasabb bölcsesség. Szinte minden nép vallásában, mitológiájában megjelenik, hol jó, hol rossz jelentéstartalommal.
A bibliában a bűnbeesés szimbóluma. Számos istenség jelképe volt, főleg az életet, gyógyulást ajándékozóknak. Termékenységre utaló szimbólumként a folyókat is jelképezi, amely termékennyé tesz, de áradáskor -mint maga a kígyó is- pusztít. A germánoknál a kígyó szent állat, a halottak istene, benne élnek tovább a halottak. A saját farkába harapó kígyó a kör alakját felvéve a végtelenséget, az újjászületést, a lét örök körforgását jeleníti meg; az egymásba tekeredő kígyók a világ szembenálló erőinek küzdelmét és az ebből eredő új erőt szimbolizálják.

Macska: a függetlenséget, gondolat szabadságát és a gyors regenerálódást jelképezi, a belső látás megtestesítője. A fekete macska boszorkánysághoz, pogánysághoz való vonzódást, női egyenjogúságot fejez ki.

Lepke: díszes szárnyai révén a szépség, átváltozási fázisai, valamint csapongó repkedése miatt a lélek szimbóluma. Negatív értelemben a gyors mulandóságra ítélt hiú pompa, s mivel a fény és a láng felé vonzódik, az önpusztítás megtestesítője. Hernyó-, majd bábállapotból való kibontakozása a halott testből felröppenő lelket jelenti számos nép hitvilágában. A kínai hagyományban a halhatatlansággal áll összefüggésben, mivel a taoizmus a szárnyakat az öröklét kifejeződésének vélte. Japánban a pár nélküli pillangó a szűziesség, a hűtlen szerető és a gésák jelképe is. A pillangó pár a hitvesi boldogságra utal. A fehér pillangót a halott lelkének vélték. A keresztény szimbólumrendszerben a múlékony szépség, a rövid földi lét jelképeként a világiasság kifejezője.

A Madár általánosságban szabadság, szárnyalás, a levegő, a képzelet, a lehetőségek, a boldogság szelleme, "a lélek", amint egy magasabb tudatállapotba lép.

A sas az égi hatalom jelképe; A sastoll és a sas is a hatalom szimbóluma.

Fecskék: a tavasz hírhozója, ezért az újjászületés, a kezdet és a remény megtestesítője. Vándorló természete miatt a merészség, az örök veszély jelképe. Kínában elsősorban a termékenységgel hozták kapcsolatba. Japánban a hűtlenség, ugyanakkor a háziasság és az anyai gondoskodás megtestesítője. Gyógyító erőt is tulajdonítottak neki.

Oroszlán: büszkeség, hatalom, erő, védelem, bátorság, egyéniség. Az egyiptomi mitológiában Szahmet, az oroszlánfejű női alakként ábrázolt istennő a háború és a perzselő nap megszemélyesítője. A buddhizmusban a törvény védelmezője, Buddha bölcsességének jelképe. Az igazságosság szimbólumaként a világi hatalom kifejezője.

Pók: csapda, veszély, behálózás, cselszövés az alap asszociációk. Hálója a kozmosz jelképe. Az amerikai indiánoknál a szél és a vihar okozója, ezért a természeti csapások ellen védő amulettként használják. A hinduizmusban a teremtő jelképe, aki a világ hálóját saját magából szövi. Nyakra, kézfejre tetovált pók a bűnözők jele, tipikus börtöntetoválás.

Skorpió: a pusztító erő, a katasztrófa, a sötétség és a halál jelképe. Az anyai áldozat jelképe is lehet, mivel egy antik monda szerint kicsinyei születésük előtt a méhét rágják. Jele Egyiptomban ősi hieroglifa. Széth attribútumaként az isten pusztító aspektusára utal. Virággal párosítva a gonoszság szimbóluma. A középkorban az irigység, az eretnekség és a hamisság szimbóluma volt.

Daru: A hosszú élet és az éberség, hűség szimbóluma.

Tigris: tekintély, fényűzés és beteljesülés. A harci erőt, küzdeni akarást, egyúttal a kegyetlenséget is jelképezi. Kínában a fenség, a kegyetlenség, az erő jelképe. Az égi sárkánnyal harcoló fehér tigrist a jin és jang megtestesítőjeként szokták ábrázolni (tigris-jin) A buddhizmusban a spirituális hatalom, a hit ereje, amely át tud hatolni a bűnök dzsungelén, a bambuszerdőn. Negatív jelentése a ’düh’; ebben az értelemben a szarvas és a majom mellett az ún. Három esztelen teremtmény egyike.

Főnixmadár: a szépség a szerelem, valamint a kitartás jelképe. A főnix egy szent madár, mely igen sok kultúrában előfordul. Az mindegyikben közös, hogy életének végén meggyullad, és saját hamvaiból újjászületik. Maga a tűz őselem, a szellem megújító erejét jelképezi, a madár pedig a lélek szimbóluma. A Főnix képviseli tehát a lélek önmagát megújító képességét. A nap földi megfelelőjeként is ismert. A görögöknél az univerzum egyfajta képmása volt, az idő ciklus voltának a megszemélyesítője.
Az alkímiában az ősanyagnak a megsemmisüléstől az újjászületésig, a bölcsek kövévé válásáig vezető útját jelképezi.
Kínában a császárnő emblémája. Egyike a négy szent élőlénynek (a sárkány, a teknős és az egyszarvú mellett). A hamuból születő tűzmadár az újjászületés, az örök élet és feltámadás jelképe, emellett az erény és a hűség mintaképe.

Teknős: Általában a hosszú élet, a vizek és a megújulás jelképe. Páncélja révén a rejtett erőre is utal. Indiában az első élőlény, az ős, a megőrző. Az ókori kínai világfelfogásban a kozmikus méretű tengeri teknős, Ao, a páncélján hordja a Földet és így a világ támasztékát, a kozmosz stabilitását biztosítja. Japánban a jó szerencse jele és a halhatatlanság szimbóluma.

Unikornis: A tisztaság, a szüzesség, ill. a hatalom jelképe. Kínában a gyengédség, a jóakarat, a boldogság, a hosszú élet, a nagyság, a bölcs irányítás és a kiváló utódok szimbóluma. Egyike a négy szent élőlénynek (a sárkány, a főnix és a teknős mellett)

Állat tetoválások
Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások Állat tetoválások