Városlista
2022. január 27, csütörtök - Angelika

Képek | Egyéb

Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria

2015-10-14 12:03:51

Legyetek Ti a legTökösebbek idén!

Már nemcsak farsang tájékán van lehetőségünk jelmezbe bújni. Pontosítsunk, a felnőttek farsangkor meglehetősen ritkán bújnak jelmezbe. Bezzeg mióta begyűrűzöttt hozzánk az angolszász Halloween!

Igaz, erre az alkalomra fontos alapelv, hogy a jelmez legyen kissé ijesztő - vagy nagyon -, de legalábbis meglepő. Agyeldobós. Ez nem kis kihívás!

Általában vagy túl félelmetes, vagy túl agyament, vagy túl borzalmas a kidolgozás.

Története:
A Halloween ősi kelta ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg, bár mára már az egész világon elterjedt, így kishazánkban is. A boszorkányok, kísértetek, csontvázak és egyéb rémisztő lények ünnepe, melyben összemosódott a római Pomona-nap, a kelta samhain ünnep és a keresztény halottak napja. Szeret mindenhol október 31-én tartják.

Jelképe:
Az idők során a töklámpás lett Halloween legfontosabb jelképe. Az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ördögtől olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ő egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel.

Napjainkban:
Amerikában Halloween ünnepén az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, (Cukrot vagy csínyt!) kiáltással szólítják fel a lakókat, hogy azok sok-sok finomsággal tömjék tele zsákukat. Elméletileg az ajtónyitónak van lehetősége „csínyt” azaz játékos fenyegetést választani, de nem jellemző. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak. Néhány éve már itthon is rendeznek jelmezbálokat, ahol a bejutáshoz kötelező a jelmezes beöltözés.

Öltözz félelmetes zombinak, halott menyasszonynak, édes kis nyuszinak, szexi szobalánynak, vagy dögös boszorkánynak, a lényeg, hogy arra a pár órára érezd magad felhőtlenül jól a szerepedben.

Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria
Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria Eszement családi jelmezek Halloween-ra - Galéria