Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Szeptember 29. 13:11, péntek | Külföld
Forrás: mti

Zenével ünnepelte az Eiffel-torony a 300 milliomodik látogatóját

Zenével ünnepelte az Eiffel-torony a 300 milliomodik látogatóját

Zenés esttel ünnepelte a párizsi Eiffel-torony, hogy az elmúlt 128 évben 300 millió látogató kereste fel a világ egyik leglátogatottabb turistalátványosságát.

Csütörtökön a torony minden szintjén zene szólt, a látványosság előtti téren ütősök, a második szinten egy dzsesszzenekar, a legfelsőn pedig egy romantikus fuvolatrió szórakoztatta az érdeklődőket kora délután, majd sötétedéstől éjfélig népszerű DJ-k (Isa GT, Michel D és Riks, Louise Chen és Jean Tonique) teremtettek igazi klubhangulatot a táncolni vágyóknak a toronyban, ahol félóránként egy erre az alkalomra alkotott fényjáték is színesítette az ünnepet.

A rendezvények ingyenesek voltak, de a látogatóknak az Eiffel-toronyba meg kellett váltani a belépőjegyet ahhoz, hogy a felsőbb szintekre feljuthassanak. A DJ-k programjára viszont este fél 8-tól kivételesen ingyen juthatott be az első 1500 érkező.

A 324 méter magas torony az 1889-es világkiállításra készült. Évente hozzávetőleg hétmillióan keresik fel, ezzel a világ leglátogatottabb fizetős műemléke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.