Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 14. 07:01, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Évtizedes probléma oldódhat meg

Évtizedes probléma oldódhat meg

Háromszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Fejér megyei Rácalmás Duna-parti löszfalának megerősítésére – közölte a város polgármestere.

Schrick István (Rácalmási Városvédő Egyesület) elmondta, a most elnyert forrást a löszpart-megerősítés negyedik ütemére fordítják. Az első kettővel már végeztek, a harmadik ütem a közbeszerzési eljárásnál tart. A munkálatok során vasbeton cölöpöket helyeznek el nagy mélységben, ezek fekszenek fel a löszfal alatti agyagágyon, s így támasztják meg a partfalat. Emellett a terület vízelvezetését dréncsövezéssel javítják.

A negyedik ütem támogatási szerződését a napokban aláírták, a tervek szerint az év vége felé kezdődhet a kivitelezés. A négy ütem összköltsége 1,4 milliárd forint, a ránk eső önrész 200 millió forint. Évtizedes problémát oldhatunk meg a fejlesztések révén – tette hozzá.

A polgármester szerint az első eredmények kézzel foghatóak, hiszen 2010-ben a sok csapadék következtében a tőlük északra fekvő Kulcs község és a délre lévő Dunaújváros Táborállás városrészének löszfalai is jelentősen megmozdultak. Az MTI kérdésére Schrick István hangsúlyozta, további pályázatokra is szükségük lesz, mert van még egy több száz méteres szakasz, amelyet szintén meg kell erősíteni.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére