Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2022. Január 31. 08:00, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/tenyek.hu

Visszautasítja az ámokfutó vádaskodását a rendőrség

Visszautasítja az ámokfutó vádaskodását a rendőrség

A jogosítvány nélkül száguldozó fiatal előállítását követően a mentőknek vagy az őt megvizsgáló orvosnak sem említette, hogy megverték volna.

Azt mondta, menekülés közben az autóban ütötte be a fejét, amit az orvosi vizsgálat is alátámasztott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja az alaptalan vádaskodást.

„Ólomkesztyűvel verték a rendőrök” – állította a TV2 Tények interjújában az a 16 éves fiatal, aki 2022. január 28-án hajnalban jogosítvány nélkül száguldozott a főváros több kerületén át.

„A rendőrök azt követően akarták igazoltatni a gépkocsi vezetőjét, hogy a XV. kerületben a forgalommal szemben hajtott egy egyirányú utcában. Az autós menekülés közben több rendőrautónak nekihajtott, egy rendőrt el is sodort, végül a XVII. kerületben fogták el.

Előállítását követően a fiatal azt mondta a rendőröknek, hogy fejét száguldozás közben az autóban ütötte be, és ugyanezt állította a mentőszolgálat munkatársainak is. Sérülése miatt a rendőrök intézkedtek orvosi vizsgálatára, a fiatal itt sem tett említést bántalmazásról. A traumatológiai intézetben kiállított ambuláns kezelőlapon az áll, hogy sérülését a személygépkocsiban szerezte.

„Ólomkesztyű” sincs rendszeresítve a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ilyen eszközt a rendőrök nem használnak. Mindezek ellenére a BRFK az ügyben keletkezett valamennyi iratot megküldi a rendőrökkel szemben tett feljelentések vizsgálatára hatáskörrel rendelkező ügyészségre” – áll a rendőrség közleményében.

Címkék: ámokfutó, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.