Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2012. Március 23. 14:21, péntek | Sport
Forrás: Pécsi STOP / rallyedream.blog.hu

Veszélyben az idei Mecsek IRC Rallye?

Veszélyben az idei Mecsek IRC Rallye?

Egy keddi villáminterjúban Gyulai Zsolt, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke azt nyilatkozta, hogy kétséges az idei Mecsek IRC-futam megrendezése...

Mivel tavalyról több kifizetés elmaradt, és amíg ezeket nem rendezik, "nincs miről beszélni".Jelen István, a Mecsek IRC szervezője későbbre ígért tájékoztatást az ügyben, mivel még további egyeztetéseken tárgyal.

Kedden a sokak által látogatott Rallye Dream blog készített egy villáminterjút Gyulai Zsolttal, az MNASZ elnökével az Eger Rallye elmaradása okán.

Az interjúból kiderült, hogy az egész idei országos rallye bajnokság veszélyben lehet, mivel a gazdasági válság hatására egyre kevesebben vágnak bele a különböző futamok megszervezésébe. A szakmai blog rákérdezett a szakág vezető-választására, az utánpótlás-képzés hiányára, az Eger Rallye elmaradásának okára, valamint a Mecsek IRC idei megrendezése is. Gyulai Zsolt a nagy múltú mecseki futam kapcsán az alábbiakat nyilatkozta a blog szerzőjének:

"RD: A Mecsek IRC, azért ugye biztos?
GY.Zs.: Tavalyi Mecsek Rallye kifizetései sincsenek még lerendezve. Nagyon problémásnak tűnik az egész, és amíg van tavalyi tartozás, addig nincs miről beszélni. Meg kellene találni a megoldást. Akár a Mecsek eddigi rendezőjével, akár más módon. Pécs városa egyébként teljes mellszélességgel a verseny mellett áll."

Mivel a legrangosabb hazai futamról lapunk is folyamatosan tájékoztatni szokott, ezért szerdán felhívtuk Jelen Istvánt, a mecseki IRC-futam főszervezőjét, mi a véleménye az MNASZ elnökének nyilatkozatáról. Jelen úr lapunktól értesült az interjú létezéséről, és csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyben. Csütörtök folyamán újra kerestük a főszervezőt, aki telefonon annyit közölt munkatársunkkal, hogy további egyeztetésekre van szükség a Mecsek IRC ügyében, így legkésőbb hétfőn tud nyilatkozni újságunknak.

A hivatalos IRC versenynaptárban szerepel a 46. Canon Mecsek Rallye időpontja 2012. június 2-3. között, tehát a szervezet számol a mecseki futammal.

Március hatodikán írtuk, hogy az előző évekkel szemben idén egyszerre fogják megrendezni a 46. Mecsek IRC-t, a 45. Historic Rallye-t, valamint az országos bajnokság R1-es kategóriájának baranyai futamát.

Reméljük, mielőbb pozitív fejleményekről tudunk beszámolni, az új információkról tájékoztatjuk olvasóinkat.

rallyedream.blog.hu / Pécsi STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.

2021. Április 30. 12:59, péntek | Sport

Jól éreztük magunkat a versenyen, amíg mentünk!

Kronome Ákosék jól kezdték a Boldogkő ralit, de a technika ördöge közbeszólt.