Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2012. Április 12. 07:05, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Vége a húsvétnak - olcsóbb lesz a tojás?

Vége a húsvétnak - olcsóbb lesz a tojás?

Húsvét után normalizálódhat a helyzet a tojáspiacon és tovább csökkenhet a tojás ára.

Ennek fő oka, hogy húsvét után konszolidálódni fog a tojáspiac, mert beszerzési oldalon megszűnik a hiány, így nem kell unión kívüli országokból importálni - mondta Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnöke.

Az InfoRádiónak adott interjújában a Baromfi Terméktanács elnöke aggályosnak nevezte, hogy unión kívüli országokból, az Egyesült Államokból és Törökországból importáltak tojást a termelők. Mindenekelőtt azért, mert a tojás friss élelmiszeripari termék, és komoly élelmiszerbiztonsági kockázatokat hordoz magában, elsősorban szalmonella tekintetében.

Bárány László úgy véli, húsvét után konszolidálódni fog a tojáspiac, mert beszerzési oldalon megszűnik a hiány, így nem kell unión kívüli országokból importálni.

Ráadásul a termelők már elvégezték az unió által előírt ketreccserét, így a tyúktartásnál is normalizálódik a helyzet. A kereslet csökkenése és a kínálat bővülése kiegyenlíti a piaci viszonyokat, és akár nyolc forinttal is csökkenhet a tojás fogyasztói ára - jósolta a terméktanács elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 23. 16:13, szombat | Belföld

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban

Jövő júliusban indul a termelés a gyulai Airbus-gyárban, amely teljes kapacitással valószínűleg csak 4-5 év múlva fog működni - mondta az Airbus Helicopters Hungary Kft. ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-nek.

2021. Október 23. 14:11, szombat | Belföld

Folytatódhatnak a strandfejlesztések

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Strandfejlesztési Programja folytatódik:

2021. Október 23. 11:09, szombat | Belföld

Felmentő ítélet született a nádasdladányi emberölés ügyében

Jogos védelemre hivatkozva felmentette az emberölés bűntett vádja alól a Székesfehérvári Törvényszék pénteken első fokon, nem jogerősen azt a férfit, aki 2019-ben halálra késelt egy másik férfit Nádasdladányban.

2021. Október 23. 07:00, szombat | Belföld

Ingyen utazhatnak a gyerekek Kajla-útlevéllel az őszi szünetben

Ismét díjmentesen utazhatnak a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain október 23. és november 1. között azok a gyerekek,