Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 10. 13:01, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Vascsővel verték meg, majd elvették a kocsiját és telefonját

Vascsővel verték meg, majd elvették a kocsiját és telefonját

Vascsővel verték a sértettet azért, hogy a mobiltelefonját és kocsiját megszerezzék. A jászsági rendőrök őrizetbe vettek két jászjákóhalmai férfit és egy nőt.

Egy tarnaörsi lakos tett bejelentést a rendőrségen, hogy július 8-án délután rablás áldozata lett. Elmondta, hogy Jászjákóhalmán közlekedett kocsijával, amikor egy ismeretlen leintette és megkérte, hogy vigye haza, mert nem tud járni annyira fáj a lába. A fuvart megköszönve az utas beinvitálta a házba jótevőjét, majd belülről bezárta az ajtót.

Ekkor már két férfi és egy nő tartózkodott a konyhában, ahol felszólították, hogy pakolja ki a zsebeit. Mivel ennek nem tett eleget, a fiatalabb házigazda egy vascsővel az oldalán megütötte, és ugyan így tett, amikor az ingatlan előtt parkoló kocsijának indítókulcsát követelték. A folyamatos fenyegetések és tettlegesség hatására a bántalmazott végül átadta a telefonját és a kocsi indítókulcsát, majd adás-vételi szerződést írattak vele alá mindkettőre, természetesen ellenérték nem járt értük. Mikor a sértett mindent aláírt, gyalogosan útjára engedték, de előtte még megfenyegették, hogy ha feljelentést tesz a rendőrségen akkor egy közösségi oldalon rossz hírbe hozzák - közölte a rendőrség.

A jászberényi rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, majd mindhármukat elfogták és előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a trió tagjait, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A Jászberényi Rendőrkapitányság rablás bűntett és személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.