Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 16. 13:09, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Vannak még feladatok a további felminősítéshez

Vannak még feladatok a további felminősítéshez

Vannak még feladatok a magyar államadós-osztályzat további felminősítéséhez, így például az államadósság szintjének további csökkentése

- mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 vasárnap délelőtti műsorában.

A Standard & Poor's pénteken felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a hosszú és rövid lejáratú, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek befektetési ajánlású, "BBB/A-2" szintű besorolásának kilátását, mindenekelőtt a magyar gazdaság váratlanul erőteljes növekedési teljesítményével indokolva a lépést. Egy másik nemzetközi hitelminősítő, a Fitch Ratings ugyancsak pénteken változatlan stabil kilátással megerősítette Magyarország szintén "BBB" fokozatú államadós-besorolását.

Csath Magdolna kiemelte: a további felminősítéshez az államadósság szintjének további csökkenése szükséges, ami régiós összehasonlításban magas. Csehország, Lengyelország vagy Szlovákia adósságszintje például alacsonyabb, mint a magyar - mondta. A másik a magyar gazdaság kitettsége, ami a járműipar miatt magas.

A hitelminősítők a mostani döntéskor a GDP folyamatos növekedését emelték ki, valamint a gazdaság stabilitását, az adósságszint csökkenése mellett. A költségvetés egyenlege megbízhatóan csökken, alacsony szinten van - ismertette a közgazdász.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére