Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 05. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Változékony nyári idő várható a héten

Változékony nyári idő várható a héten

Változékony nyári idő várható a héten: a sok napsütés mellett többször várható heves zivatar, felhőszakadás. A hét közepére mérséklődik a meleg, de a hétvégén ismét többfelé 30 Celsius-fok feletti maximumok várhatók

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Hétfőn a Dunától keletre lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban a középső és keleti területeken várható zápor, zivatar, az Alföldön heves zivatar is lehet. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, csak zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között várható.

Hétfőre a felhőszakadás veszélye miatt Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Emellett Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére a heves zivatar veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Estefelé a Dunántúl nyugati részén többfelé megerősödhet, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok 24-31 fok között alakulnak.

Szerdán reggel elszórtan lehet eső, zápor, keleten helyenként zivatar is, majd napközben fokozatosan megszűnik a csapadék. A legtöbb napsütés az Észak-Dunántúlon várható. Többfelé ekkor is erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 13-20 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 9-14 fok között valószínű. Pénteken napközben 25-30, szombaton 26-31 fokig melegszik a levegő. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor megjegyezte, hogy pénteken, szombaton az előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál nagyobb, van esély hidegfront-betörésre, ezzel együtt zivatarok kialakulására is.

Vasárnap napos idő várható helyenként záporokkal, zivatarokkal. Többfelé megélénkül a légmozgás, zivatarokban erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. A nappali maximumok 27-32 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.