Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Július 20. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Változékony lesz az időjárás a héten

Változékony lesz az időjárás a héten

A hét elején nyárias meleg és sok napsütés várható, szerdán ismét csapadékosabb lesz az időjárás. Utána visszatér a napsütés, de a hétvégén ismét lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell készülni

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn a pára- és ködfoltok hamar feloszlanak, ezt követően gomolyfelhős, napos idő valószínű. Elszórtan lehet záporeső, de az Északi-középhegység térségében, az Alpokalján az ég is megdörrenhet. A Kisalföldön erősödhet meg a szél, másutt általában mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz, napközben 25-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden napos idő várható, de az északkeleti megyékben kialakulhat zápor, zivatar. Átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A minimumhőmérséklet 12-18, a maximumhőmérséklet 27-33 fok között várható.

Szerdán északnyugat, észak felől egy szakadozott felhősáv vonul át. Több napsütés délelőtt a déli, délután az északi megyékben valószínű. Több helyen alakul ki zápor, zivatar, a nap második felében már inkább a déli országrészben lehet csapadék. A szél megélénkül, zivatar környékén megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-20, a legmagasabb hőmérséklet 23-29 fok között valószínű.

Csütörtökön sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 9-16 fok lesz. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Pénteken sok napsütés ígérkezik, legfeljebb a Kisalföld és az Északi-középhegység térségében alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között valószínű.

Szombaton nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és több helyen számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A szél is megerősödik. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximum 20-30 fok között alakul.

Vasárnap sok felhőre, csak kevés napsütésre van kilátás, több helyen valószínű zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-18 fok lesz. Napközben 21-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.