Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 06. 18:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Valamelyest enyhítik a korlátozásokat Belgiumban

Valamelyest enyhítik a korlátozásokat Belgiumban

A belga kormány bejelentette, hogy enyhíti a koronavírus-járvány terjedését lassító korlátozásokat, jövő hét szombattól kinyithatnak a fodrászatok, illetve valamivel előbb az állatkertek, a vidámparkok és a kempingek is.

A rendelkezések értelmében a fodrászatok akár több vendéget is fogadhatnak egyszerre a higiéniai szabályok betartása mellett, azonban más kozmetikai szolgáltatások vagy fizikai kontaktussal járó szolgáltatások újranyitását - amennyiben tovább enyhül a járványhelyzet - csak március elejétől fogja engedélyezni a kormány.

Alexander de Croo belga kormányfő a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy azért döntöttek fodrászszalonok újranyitása mellett, mert "a test ápolása fontos szerepet játszik a jó közérzet fenntartásában, és átsegíthet a mindennapi nehézségeken". Hozzátette azonban, hogy ez egy nagyon óvatos elhatározás volt, mert a járványhelyzet még mindig körültekintésre késztet.

A táborhelyek, víkendfalvak már február 8-ától kinyithatnak, azonban vendéglátó egységeiket továbbra sem üzemeltethetik.

A 11,5 milliós lélekszámú Belgiumban az elmúlt héten enyhén, - 5 százalékkal - növekedett az új fertőzéses esetek száma, amihez a kiterjedtebb tesztelés is hozzájárult. A kórházi felvételek és elhalálozások aránya azonban 12, illetve 20 százalékkal csökkent. Az elmúlt 7 nap alatt napi átlagban 2349 embernek lett pozitív a koronavírus-tesztje, 118-an kerültek egészségügyi intézményekbe ápolásra, valamint 40-en haltak bele a járvány okozta betegségbe. Ez idáig a lakosság 3,1 százalékát oltották be a koronavírus elleni első adag vakcinával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.