Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Augusztus 03. 11:07, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Vádemelés egy mentőst megkéselő 16 éves fiú ellen

Vádemelés egy mentőst megkéselő 16 éves fiú ellen

Mentős megkéselése miatt emelt vádat egy 16 éves fiú ellen a Fővárosi Főügyészség - közölte a vádhatóság szerdán az MTI-vel.

A vád szerint a fiatal 2015 novemberében egy XXI. kerületi társasházban pszichoaktív anyagtól rosszul lett és összeesett. A ház lakói a segítségére siettek és mentőt hívtak.

A fiút a mentőautóban biztonsági övvel bekötve a beteghordó székbe ültették, útközben azonban tévképzetei támadtak. A mentőápoló próbálta megnyugtatni, ő azonban kicsatolta a biztonsági övét és az iskolatáskájából kést vett elő, mire a mentős szólt a vezetőnek, aki az Üllői úton leállította a járművet.

A mentős felszólította a fiút, hogy adja át a kést, ő azonban hasba szúrta a sértettet. Amikor újból szúrni próbált, a mentőápoló az egyik kezével ráfogott a kés pengéjére, a kollégájával elvette a fiútól a kést, majd a vezető fogta le a fiút.

A mentőápoló a szúrás következtében életveszélyes állapotba került, csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.

A Fővárosi Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat és végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt álló vádlottal szemben.

A vádbeli cselekményért a törvény szerint fiatalkorúval szemben akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.