Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 19. 07:33, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Vádemelés a lakótelepi skorpiók miatt

Vádemelés a lakótelepi skorpiók miatt

A napokban lezárták azt a nyomozást, amit egy kispesti férfival szemben indítottak, mert engedély nélkül tartott természetvédelmi oltalom alatt álló, veszélyes skorpiókat, kígyókat és pókokat egy lakótelepi házban.

Az NNI Környezeti Bűnözés Elleni Osztálya a Vidékfejlesztési Minisztérium bejelentése alapján indított büntetőeljárást még május 29-én az ellen a férfi ellen, aki egy kispesti panelház pincéjében jelentős számú veszélyes állatot, skorpiókat, egzotikus pókokat és viperákat tartott.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a férfi a megfelelő engedélyek nélkül szerezte be a hat darab császárskorpiót és a két darab homoki viperát, és azokat ezen engedélyek hiányában tartotta.

Az eljárás során az NNI munkatársai a védett állatokat lefoglalták és a Fővárosi Állat- és Növénykertbe szállították. Az NNI a férfi ellen természetkárosítás miatt indított eljárást, amit a napokban lezárt, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. (rá)

HavariaPress

Címkék: vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.