Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Július 22. 12:06, hétfő | Külföld
Forrás: http://www.nlcafe.hu

Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba

Úton a királyi bébi – Katalint bevitték a kórházba

Megindult a szülés Katalin hercegnénél. A kismama a férjével együtt megérkezett a londoni St. Mary kórházba. Részletek!

A legfrissebb információk szerint II. Erzsébet lemondta összes mai programját, és reggel azonnal visszautazott Londonba Windsorból.
Délelőtt tízkor a BBC Károly herceg hivatalától azt az információt kapta, hogy Katalin hercegné szülése komplikációmentesen, a tervezettek szerint zajlik. Eközben a kórház előtt egyre több a rendőr, és kordonnal veszik körbe az épület bejáratához vezető járdát. A hírek szerint a hercegné természetes úton hozza világra gyermekét. A szülőszobában ott van vele férje, édesanyja, és testvére.

BBC, a Daily Mail és a Telegraph információi szerint Katalin férjével, Vilmos herceggel együtt, reggel hatkor rendőri felvezetéssel érkezett meg a londoni St. Mary kórházhoz. A királyi család szóvivője megerősítette, hogy a hercegnénél megkezdődött a vajúdás. Diana volt az első, aki nem valamelyik palotában, hanem egy klinikán hozta világra két fiát, Vilmost és Harry herceget. Ugyanebben a londoni intézményben szüli meg gyermekét Katalin is. Információk szerint Katalin mellett van a szülőszobában Vilmos, valamint az édesanyja és a húga, Pippa is.

Ők lesznek az elsők, akik megtudják majd, hogy a baba fiú vagy lány. Ezt követően Vilmosnak azonnal fel kell hívnia a nagyanyját, II. Erzsébet királynőt, és a brit miniszterelnököt, valamint a külügyminisztériumot. Apját, Károly herceget csak ezután értesítheti. A kisbaba születése után a Buckingham-palota kerítésénél felállítják azt a három lábon álló aranyazott keretű táblát egy papírral, amin szűkszavúan közlik, hogy „Őkirályi fensége, Cambridge hercegnője a mai napon fiúnak/lánynak adott életet. Őkirályi fensége és a gyermek is jól vannak.”

A hercegné terhességéről szóló hírt december 3-án, hétfőn kora este erősítettek meg. Bár Katalin még csak néhány hetes kismama volt, állapotát és örömét nem tudta tovább titokban tartani, mivel reggeli rosszullétei miatt kórházba szállították. Mindez alig öt nappal azután történt, hogy Katalinnak és férjének egy kisbabaruhát nyomott a kezébe egyik alattvalójuk, melyen az állt: „Apa kicsi másodpilótája”.

December 14-én a fogadóirodákban már nemcsak a születendő baba nemére, de a nevére is lehetett fogadni. Egy Katalinhoz közel álló forrás akkor arról beszélt, hogy bár Vilmos neje a példaképének tartja Dianát, és nagyon szeretné így hívni gyermekét, ha lánya születik, erre valószínűleg nem kerülhet sor. Károly herceg ugyanis azt kérte fiától, hogy inkább egy nagyobb történelmi múltra visszatekintő nevet válasszon majd születendő gyermekének. Márciusban sokan már azt is tudni vélték, hogy Katalin kislányt hord a szíve alatt, ám ez a feltevés nagyjából meg is dőlt, amikor kék babakocsit vásárolt.

Közben napvilágot látott egy fotó arról a kórházi szobáról is, melyben feltételezhetően a királyi család legfiatalabb tagja születni fog. Februárban ismét megsértették Vilmos és Katalin magánszféráját, amikor bikinis képeket közölt egy magazin a kismama hercegnéről. Egy hónappal később azonban már nyoma sem volt a feszültségnek Katalin arcán, amikor egy esküvőre látogatott férjével Svájcba, és egy magyar séf finomságaival kényeztette magát.

Alig egy hónappal a szülés előtt, már azt is sokan tudni vélték, hogy milyen módszerrel hozza világra gyermekét Katalin. Akkor az a hír járta, hogy nem kér majd fájdalomcsillapítást, és hipnózis alatt, természetes úton szülné meg első gyermekét a hercegné.

Hírességek, akik július 22-én születtek:
– Selena Gomez
– Danny Glover
– William Defoe
– Rob Estes
- Rose Kennedy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -