Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2015. Június 08. 07:13, hétfő | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Ukrán válság - Felrobbant egy ukrán parti őrségi kishajója, sérültek

Ukrán válság - Felrobbant egy ukrán parti őrségi kishajója, sérültek

Felrobbant vasárnap az ukrán parti őrség egyik kishajója Donyeck megyében, az Azovi-tengerparton lévő Mariupol kikötővárosnál - közölte honlapján az ukrán határőrszolgálat.

A közlemény szerint a hajó épp csak kihajózott a kikötőből, amikor a detonáció nem messze a parttól bekövetkezett. Hét határőr katona tartózkodott a fedélzeten, közülük legalább ketten sérültek meg. A hajó jelentős mértékben megrongálódott. A robbanás oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok valószínűsítik, hogy a kishajó aknára hajthatott.

Helyi belügyi forrásoktól az Ukrajinszka Pravda hírportál úgy értesült, hogy az őrhajó parancsnoka a robbanás közben eltűnt, őt még keresik a mentést végzők.

Olekszandr Motuzjanik, az ukrán elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője közben vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a az előző 24 órában egy ukrán katona sem esett el a kelet-ukrajnai harcok övezetében, viszont nyolcan különböző súlyú sérüléseket szenvedtek.

Elmondta, hogy a front mentén továbbra is feszült a helyzet, az oroszbarát szakadárok a legtöbb tüzérségi támadást Donyeck környékén hajtották végre a katonák állásai ellen, ahol 14-szer nyitottak tüzet 120, illetve 122 milliméter kaliberű, a minszki megállapodás által tiltott aknavetőkkel, Hranitne településnél pedig öt alkalommal Grad rakéta-sorozatvetővel.

A szóvivő szavai szerint a katonák a minszki megállapodásnak megfelelően csak akkor viszonozták a tüzet, ha életüket vagy civilek testi épségét veszélyeztették a szakadárok támadásai, a provokációkra nem reagáltak.

fotó:illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 13:01, szombat | Külföld

Újabb szigorításokat rendeltek el Hollandiában

A holland ügyvivő kormány péntek este újabb szigorításokat, közöttük éjszaki lezárásokat rendelt el a több mint két hete rendkívül magas számú koronavírus-fertőzött és az egyre súlyosbodó egészségügyi válság miatt.

2021. November 27. 10:54, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 260,65 millió, a halálos áldozatoké 5,19 millió a világon

A világon 260 650 450 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 188 937 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. November 27. 08:51, szombat | Külföld

A dél-afrikai vírusvariáns egyértelműen különbözik az eddigi változatoktól

Az új típusú koronavírus Dél-Afrikában azonosított változata egyértelműen különbözik az eddigiektől, és szétterjedése akár azzal is járhat, hogy módosítani kell a Pfizer-BioNTech oltóanyagot

2021. November 27. 08:00, szombat | Külföld

Megjelent az új dél-afrikai vírusvariáns Európában

Belgiumban kimutatták a koronavírus új, a Dél-afrikai Köztársaságban felfedezett variánsát, ami miatt a belga kormány a dél-afrikai régióból érkező repülőgépek fogadásának korlátozására készül,