Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 28. 18:36, hétfő | Bulvár
Forrás: mti - fotó:http://piramiszenekar.com

Újra színpadon a Piramis, egészséges az énekes

Újra színpadon a Piramis, egészséges az énekes

Három hónap kihagyás után június 2-án szombaton visszatér a fővárosi színpadra a Piramis együttes. A csapat frontembere, Nyemcsók János március 3-án a budapesti MOM sportcsarnokbeli koncerten lett rosszul.

"A hétköznapokon már jó ideje jól érzem magam, de kicsit tartottam attól, mi lesz újra a színpadon. Múlt szombaton a Felvidéken, Bősön volt az első koncertünk március óta és szinte száz százalékos állapotban éreztem magam" - mondta az énekes az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában. A Piramis június 2-án az fővárosi Analog Music Hallban zenél.

A frontember március 3-án a koncert vége felé, az utolsó előtti számnál lett rosszul, azonnali orvosi ellátásban részesült és megállapították, hogy szívinfarktusa volt. A MOM sportcsarnokos fellépés volt a Piramis-turné első állomása, de mint Nyemcsók János megjegyezte, csak néhány koncertet kellett lemondani.

Vörös Gábor, a Piramis basszusgitárosa szólt arról, hogy a zenekar mostani felállásának történetében még nem fordult elő, hogy három hónap kimaradt volna a koncertezésből. Hozzátette: most szombaton is elhangzanak a megszokott Piramis-slágerek és az est azzal a dallal indul, amelyikkel a legutóbbi budapesti koncert félbeszakadt.

"Gőzerővel dolgozunk, az együttes idén 43 éves, minél több helyre szeretnénk eljutni belföldön és a határon túli területeken is. Június 8-án Jászkiséren, 9-én Visegrádon, aztán Agárdon, Erdélyben, Szlovákiában játszunk, az augusztusi és szeptemberi koncertnaptárunk szinte tele van" - hangsúlyozta Nyemcsók János.

A Piramis a hetvenes évek második felében olyan nagy slágereket írt, mint a Ha volna két életem, A becsület, az Ajándék vagy a Kóbor angyal. A zenekarban Nyemcsók és Vörös mellett három alapító tag szerepel: Závodi János gitáros, Gallai Péter billentyűs és Köves Miklós dobos.

A hard rock csapat a hetvenes évek második felében talán a legnépszerűbbnek számított Magyarországon, 1974 és 1982 között hét lemezt jelentetett meg. A Piramisban ebben az időszakban Závodi, Gallai, Köves és a tavaly ősszel elhunyt Som Lajos basszusgitáros mellett Révész Sándor énekelt. A csapat az alapfelállásban 1992-ben és 2006-ban is visszatért néhány nagy koncertre; a Nyemcsókkal és Vörössel felálló Piramis 2009 óta zenél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára