Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. December 16. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: VMRFK

Újra a levegőbe emelkedett a Veszprém Megyei Rendőrség drónja

Újra a levegőbe emelkedett a Veszprém Megyei Rendőrség drónja

A balesetek számának csökkentése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megye közútjait és szűrik ki a forgalomból a szabálytalanul közlekedő sofőröket.

Az egyenruhások 2022. december 13-án az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén tartottak összehangolt közlekedésrendészeti akciót, melynek során a légtérből drón is segítette a munkájukat.

Az ellenőrzés során a rendőrök 24 esetben helyszíni bírságot szabtak ki a jogsértőkkel szemben. Közülük 6 járművezető az elsőbbségadás és az előzés szabályait szegte meg, 6 sofőr vezetés közben kezében tartotta a mobiletelefonját, 7 személy a kanyarodás és az irányváltoztatás szabályait nem vette figyelembe, míg 2 esetben kisebb fokú szabálysértést követtek el és 3 gépkocsi műszaki állapota nem felet meg az előírásoknak.

Az egyenruhások továbbá 12 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Az alábbi drónos felvételek a 8-as számú főút városlődi szakaszánál készültek és a rendőrök minden esetben intézkedtek a jogsértőkkel szemben.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy saját maguk és mások biztonsága érdekében minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

A közlekedők ilyen és hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.
…hogy mindenki hazaérjen!

Címkék: drón, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni