Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 19. 07:27, kedd | Belföld
Forrás: mti

Újabb problémás ételkészítményt talált a Nébih

Újabb problémás ételkészítményt talált a Nébih

Határérték feletti policiklikus aromás szénhidrogéneket (pah) mértek Kínából származó őrölt gyömbérben - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

A Nébih kéri, hogy aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el azt.

Az érintett őrölt gyömbér (Ground Ginger, Stodt Ingefar), márkája: T (Flying Tiger), kiszerelése 60 grammos, tételszáma: L1808173.

A közlemény szerint az alapanyag Németországon keresztül került az EU piacára, majd több feldolgozón és elosztón keresztül Spanyolországból szállítottak belőle Magyarországra is. Az esetről a Nébih az EU riasztási rendszerén, a RASFF-on keresztül, Írország bejelentése alapján értesült.

A policiklikus aromás szénhidrogének (pah) több száz kémiailag rokon, különböző szerkezetű és toxicitású vegyület csoportját jelentik, amelyek főként a szerves anyagok tökéletlen égése során különböző ipari folyamatokban keletkeznek. A környezetben tartósan megmaradnak, genotoxikus rákkeltő tulajdonságuk miatt az emberi szervezetbe kerülésüket a lehető legalacsonyabb szintre kell szorítani - írták

Címkék: étel, Nébih

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni