Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 22. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Újabb európai színvonalú kerékpáros központot adtak át a Balatonnál

Újabb európai színvonalú kerékpáros központot adtak át a Balatonnál

A balatonfüredi után pénteken egy újabb olyan új kerékpáros központot adtak át Balatonföldváron, amely európai szintű szolgáltatásokkal várja a déli partot és a somogyi tájakat bringával felfedezni kívánó turistákat.

A BalatonBike365 Port névre keresztelt centrum avató ünnepségén Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ), egyben a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke kiemelte: a helyi önkormányzat és a szövetség összefogásának eredményeként létrejött központban olyan szolgáltatásokat vehetnek igénybe a bringások, vagy a kerékpározásra rávehető aktív turisták, amelyeket máshol nem, vagy nem ilyen színvonalon.

Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere emlékeztetett arra, hogy a településen 2011-től építenek bringautakat és a déli parton azért eshetett a választás Földvárra, mert itt adottak a feltételek a központ megvalósításához.

A 100 négyzetméteres, 40 milliós beruházásból a Nyugati Standnál megnyílt kerékpáros portnál a klasszikus bicikliken kívül elektromos rásegítésű kerékpárok bérlésére, saját bringák szervizelésére, kisebb kiegészítők vásárlására van lehetőség. Ezen kívül információt lehet kapni arról is, hol érdemes a környéken, kitáblázott és pihenőhelyekkel ellátott utakon túrázni, sőt, akár vezetett túrákon is részt lehet venni.

Címkék: balaton, kerékpár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.