Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2017. Május 25. 07:34, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - Fotó: katasztrófavédelem

Újabb ENSZ-minősítést nyerte el a Hunor és a Huszár mentőcsapat

Újabb ENSZ-minősítést nyerte el a Hunor és a Huszár mentőcsapat

A szigorúbb követelmények ellenére a hivatásosokból álló Hunor és az önkéntesekből szerveződött Huszár kutató-mentő csapatok ismét megszerezték az ENSZ-minősítést

- közölte Jackovics Péter, a Hunor Mentőcsapat vezetője szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában. Elmondása szerint Magyarország 2005-óta kap ENSZ-minősítést, amelyet ötévente kell megújítani. A legutóbbi, 2012-es gyakorlat óta szigorították a szabályokat, megújították a szempontrendszert, így az elvárások magasabbak.

A kárhelyszínt Hajdúszoboszlón építették fel 138 szempont alapján, a kutató-mentő csapatoknak egy 7-es erősségű földrengéssel sújtott környéken kellett mentési munkát végezniük. A hét romterületen öt napig, 36 órán keresztül, megállás nélkül kellett dolgozniuk - ismertette Jackovics Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. Október 01. 00:00, vasárnap | Belföld

MÁV: Aki át akar szállni Bécsben, induljon el egy órával korábban

Magyarország felé valamennyi Railjet továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, utasaiknak Bécsben nem kell átszállniuk, míg a másik irányban érdemes a tervezettnél korábban induló vonatot választani - tudatta a MÁV.

2023. Szeptember 30. 14:06, szombat | Belföld

Külügyi szóvivő: lényegi változás nem történt az OTP háborús szponzori státuszának ideiglenes felfüggesztésével

Lényegi változás nem történt azzal, hogy az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) ideiglenesen felfüggesztette az OTP nemzetközi háborús szponzori státuszát - közölte Paczolay Máté.

2023. Szeptember 30. 14:05, szombat | Belföld

Megkezdődött a 16. Nemzeti Vágta Szilvásváradon

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.