Városlista
2022. augusztus 15, hétfő - Mária

Hírek

2017. Május 25. 07:34, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - Fotó: katasztrófavédelem

Újabb ENSZ-minősítést nyerte el a Hunor és a Huszár mentőcsapat

Újabb ENSZ-minősítést nyerte el a Hunor és a Huszár mentőcsapat

A szigorúbb követelmények ellenére a hivatásosokból álló Hunor és az önkéntesekből szerveződött Huszár kutató-mentő csapatok ismét megszerezték az ENSZ-minősítést

- közölte Jackovics Péter, a Hunor Mentőcsapat vezetője szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában. Elmondása szerint Magyarország 2005-óta kap ENSZ-minősítést, amelyet ötévente kell megújítani. A legutóbbi, 2012-es gyakorlat óta szigorították a szabályokat, megújították a szempontrendszert, így az elvárások magasabbak.

A kárhelyszínt Hajdúszoboszlón építették fel 138 szempont alapján, a kutató-mentő csapatoknak egy 7-es erősségű földrengéssel sújtott környéken kellett mentési munkát végezniük. A hét romterületen öt napig, 36 órán keresztül, megállás nélkül kellett dolgozniuk - ismertette Jackovics Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 16:03, hétfő | Belföld

Több mint 200 millió forinttal károsította meg a munkáltatóját

Vádat emeltek egy autószalon dolgozója ellen, aki úgy értékesített 24 járművet, hogy a több mint 223 millió forintos vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget

2022. Augusztus 15. 14:01, hétfő | Belföld

Halálos lakástűz nyomaira bukkantak a baranyai Kétújfalun

Lakástűzben meghalt egy idős ember a Baranya megyei Kétújfalun - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Augusztus 15. 08:54, hétfő | Belföld

Halálos baleset történt Bács-Kiskun megyében

Halálos baleset történt hétfő hajnalban a Bács-Kiskun megyei Apostagnál - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 15. 07:00, hétfő | Belföld

Anyára és gyerekére gyújtotta rá két férfi a házat Véménden

Emberölés kísérlete miatt nyomoznak a rendőrök két férfi ellen, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat.