Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 14. 10:58, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb átállás lesz az Antenna Hungáriánál, adásszünet várható

Újabb átállás lesz az Antenna Hungáriánál, adásszünet várható

Április 15-én újabb üteméhez érkezik az Antenna Hungária technológiaváltása, a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás, amely március és augusztus között tíz ütemben zajlik,

a negyedik átállás Délkelet-Magyarországot, Dél-Alföld régióját érinti – közölte az Antenna Hungária az MTI-vel.
A közleményben kiemelték, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság előírásaival összhangban, április 15-én éjfél és dél között teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban. A megadott időszakban bizonyos csatornák nem lesznek elérhetők – írják a közleményben.

Az átállás Battonya, Békéscsaba, Csávoly, Kecskemét, Kiskőrös, Szeged, Szentes körzetekben érinti a MinDig TV Extra előfizetőket.

Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi egy HEVC kódolásra történő átállás - ismertetik.

Részletezik, hogy április 15-én a MinDig TV Extra ügyfelek esetében DVB-T2 átállás valósul meg, emellett frekvenciacserékre kerül sor egyes körzetekben. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válik a dekóderek újrahangolása.

A MinDig TV Extra előfizetők a technológiaváltás következő lépéséig – tehát a HEVC kódolás bevezetéséig – ugyan változatlanul nézhetik a már megszokott szolgáltatást, de a zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, így a HEVC kódolásra történő átállás során már zavartalanul elérik a MinDig TV Extra adásait – hívják fel a figyelmet.

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2, HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik - olvasható a közleményben.

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása. Ezt a digitális adók visszakapcsolása után érdemes elvégezni, a folyamatot a készülékek többségénél manuálisan kell elindítani. Amennyiben az újrahangolást követően nem láthatók egyes csatornák, akkor érdemes a vevőantenna elhelyezésén változtatni, megkeresni a zavarmentes vételhez az optimális antennapozíciót – közölte az Antenna Hungária.

A munkák végzésénél kiemelt szempont, hogy az érintett régiókban a nagy lakosságszámú területeken történjen meg leghamarabb a szolgáltatás visszaindítása. A frekvenciacserék nem érintik az adók kisugárzott teljesítményét, ezáltal a MinDig TV és MinDig TV Extra programjai változatlan lefedettségi területről érhetők el.

A további frekvenciacserékről és teendőkről az Antenna Hungária folyamatosan tájékoztatja az ügyfeleket.

A változásokkal, az újrahangolással és a dekóderek beüzemelésével, szállításával kapcsolatos további információk elérhetők a MinDig TV weboldalán (www.mindigtv.hu/atallas), a MinDig TV Extra weboldalon (www.mindigtvextra.hu), a call center 1211-es számán, a DVB-T Infocsatornán a 99-es programhelyen - tájékoztatott az Antenna Hungária.

Címkék: átállás, adás, antenna, tév, tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.