Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 05. 15:01, péntek | Belföld
Forrás: mti

Újabb 200 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek

Újabb 200 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek

Újabb 200 millió forintra pályázhatnak július 15-ig a kis és közepes sportegyesületek a Hiszek Benned! Sport Program II. alprogramjának keretében.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a pénteki sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az államtitkárság 2016-ban hirdette meg a három pillérből álló Hiszek Benned! Sport Programot. Ennek célja - az ország népegészségügyi mutatóinak javítása érdekében - a szabadidősportolók körének bővítése, az egészséges életmódra nevelés, valamint minél több fiatal bevonása az utánpótlássportba és a tehetséggondozásba.

Szabó Tünde kifejtette: a program II. alprogramjában az államtitkárság a Sportegyesületek Országos Szövetségével (SOSZ) együttműködve olyan projektek támogatását tűzte ki célul, amelyek bővítik a kis és közepes sportegyesületek utánpótlásbázisát. Hozzátette: növelni szeretnék az ország különböző pontjain működő sportszervezetek tehetséggondozó, utánpótlásnevelő munkájának hatékonyságát, és a korosztályt minél inkább be akarják vonni a sporttevékenységekbe. Ugyanakkor az is cél, hogy a programban érintett kis és közepes sportszervezetek szintjén emelkedjen a versenyengedéllyel rendelkező utánpótláskorú sportolók száma.

Az államtitkár ismertette, hogy az alprogram keretében a sportegyesületek a sportági toborzó események szervezését, a versenyeztetési és nevezési díjakat, a különböző sporteszközök beszerzését, vagy a megnövekedett taglétszám miatt szükséges sportszakemberi foglalkoztatást és létesítményhasználathoz kapcsolódó kiadásokat tudják fedezni.

A SOSZ elnöki tisztét 2015 decembere óta betöltő Deutsch Tamás is hangsúlyozta, hogy a Hiszek Benned! Sport Programmal a tehetség-kiválasztást és a tehetséggondozást, valamint az utánpótlásnevelést kívánják segíteni. Beszámolt arról, hogy a II. alprogram első három ütemében egy híján 600 kis és közepes sportszervezet jutott összesen 500 millió forintnyi támogatáshoz. Hozzátette: ezek az egyesületek a sport több mint 130 szakágával foglalkoznak.

"A program folytatódik, a negyedik ütemben újabb 200 millió forintra pályázhatnak július 15-ig a kis és közepes sportegyesületek" - jelentette be Deutsch Tamás, aki felhívta a figyelmet arra, hogy azok a sportszervezetek nyújthatják be pályázatukat, amelyek bevétele nem haladja meg az évi bruttó 500 millió forintot, taglétszámuk nem éri el az 1200 főt, illetve nem részesültek TAO-támogatásban.

Az egyéb részleteket a SOSZ honlapján találhatják meg az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.