Városlista
2021. május 18, kedd - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Július 16. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Ötvenhétezer forint lesz a közmunkás bére

Ötvenhétezer forint lesz a közmunkás bére

Ötvenhétezer forintot kapnak majd havonta a közmunkások, amelyet hetente, a munkavégzés alapján fizetnek ki - mondta Pintér Sándor belügyminiszter.

A tárcavezető beszélt arról is, hogy 'napról napra nagyobb a rend' az országban, ezt jelzi, hogy ezerrel több fogvatartott van a börtönökben a kormányváltás óta. Hozzátette: ez nem az esetek számának növekedésével, hanem a szigorúbb kivizsgálási eljárással függ össze.

A közmunka nem kötelező jellegű, csupán egy lehetőség, amelyre jelentkezhetnek az emberek - mondta Pintér Sándor a Magyar Nemzetnek adott interjújában. 'Más kérdés, hogy aki nem jön, esetleg nem kap majd más szociális támogatást.' - tett hozzá a belügyminiszter. A kormány ígérete szerint azonban a közmunkát végzők jobb életkörülményeket biztosító ellátásban részesülnének a korábbi szociális támogatáshoz képest. Ez alapján a közmunkások havi ötvenhétezer forintot kapnak majd, amelyet hetente, a munkavégzés alapján fizetnek ki - tájékoztatott Pintér.

A program keretén belül egyszerűsített tananyaggal oktatnák a mezőgazdaság, erdőgazdálkodás, állattartás területén dolgozókat. Emellett új beruházásoknál és katasztrófavédelmi feladatoknál vennék igénybe a közfoglalkoztatottakat.

Növekszik a fogvatartottak száma

Pintér Sándor az interjúban beszélt arról is, hogy 'ezer fővel több fogvatartott van a büntetés-végrehajtási intézetekben a kormányváltás óta'. Ennek köszönhetően jelentősen növekedett a lakosság biztonságérzete, az országban 'napról napra nagyobb rend van' - tette hozzá a belügyminiszter.

Pintér Sándor arra számít, hogy a következő időszakban több bűncselekményt regisztrálnak és több elkövetőt fognak el. Hangsúlyozta, hogy ennek nem az esetek számának a növekedése az oka, hanem az, hogy a rendőrök több ügyet derítenek fel, és több vádemelési javaslattal fordulnak az ügyészségekhez, bíróságokhoz.

Elindult az a program is, amelynek célja, hogy a büntetés-végrehajtási intézetek lakói hasznos, termelő tevékenységgel töltsék el napjaikat. Egyenruhákat varrnak a rendőröknek, de jelentős a cipőgyártás is. Ennek köszönhetően növekedett az intézmények biztonsága. A kormány távlati célja, hogy a börtönöket a fogvatartottak tartsák el - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Pintér Sándor.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: munkás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 18. 17:04, kedd | Belföld

Spanyolország valamennyi tartományában tovább enyhül a járvány

Spanyolország valamennyi tartományában folytatódik a koronavírus-járvány enyhülése - mondta Fernando Simón, a spanyol egészségügyi riasztási és vészhelyzeti koordinációs központ igazgatója hétfőn Madridban.

2021. Május 18. 15:00, kedd | Belföld

Még a szőnyeget is hamisítják

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint másfél millió forint értékű hamis márkajelzésű szőnyeget és ruhákat találtak egy bolgár teherautóban az M1-es autópályán - közölte a NAV kedden az MTI-vel.

2021. Május 18. 13:16, kedd | Belföld

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Eddig 3,5 millió adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. kedden az MTI-t.

2021. Május 18. 12:52, kedd | Belföld

Áder: az oltás nyomán már a járványból kifelé vezet az út

Ugyan több mint egy évvel a járvány kezdete után sem mondhatjuk, hogy a végére értünk, ám már bízhatunk abban, hogy tömeges oltás nyomán átléptük azt a határt, ahonnan kifelé vezet az út