Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Szeptember 27. 09:45, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Trónok harca koncertshow jön hozzánk jövő májusban

Trónok harca koncertshow jön hozzánk jövő májusban

Folytatódik a világszerte hatalmas sikert aratott Trónok harca televíziós sorozathoz kapcsolódó koncertshow.

A látványos színpadképpel és videotechnikával, nagyzenekarral, kórussal és szólóénekesekkel megtámogatott produkció, amelyet Ramin Djawadi zeneszerző vezényel, 2018. május 18-án lesz látható a Budapest Sportarénában.

Az Emmy-díj nyertes HBO-sorozat hét évadot felölelő zenei koncertélménye 45 városba jut el a turné során Európában és Észak-Amerikában, többek között Londonba, Párizsba, Berlinbe, Amszterdamba, Stockholmba, Prágába, New Yorkba, Torontóba, Los Angelesbe, Chicagóba és Bostonba - közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

"A produkció mérete és látványa magával ragadó módon kelti életre Westeros és Essos világát" - idézte a közlemény Ramin Djawadit. A turné 2017 februárjában indult Észak-Amerikában, három évvel azután, hogy az ötlet Djawadi fejéből kipattant. Az előadást a rajongók és a kritikusok egyaránt kedvezően fogadták.

A közlemény kiemeli: amennyire a Trónok harca cselszövései és világa eseményekben gazdag, a sorozat népszerű zenéje ugyanígy együtt él a rajongókkal, a gondosan felépített dalok a karakterek közötti legfontosabb pillanatok érzelmi súlyát hangsúlyozzák, mélységet kölcsönöztek a csatajeleneteknek és életre keltetették George R.R. Martin könyveit. A rendkívül népszerű főcímzene önmagában a popkultúra részévé vált.

A jövő májusban új verzióban induló turnét az HBO Global Licensinggel együttműködve szervezték. A koncertshow újabb felvételeket és képanyagokat tartalmaz, amelyeket kifejezetten a 45 állomásos turnéra készítettek. A koncertkörút május 8-án indul Madridban és húsz várost érint Európában május és június folyamán. Az észak-amerikai kör szeptember 5-én kezdődik Vancouverben és október 14-én zárul Torontóban.

Ramin Djawadi előző munkái közé tartozik a Grammy-jelölt Vasember filmzene 2008-ból, valamint a Tűzgyűrű, a Titánok Harca és a Warcraft. A Trónok Harca mellett Emmy-díjra jelölt volt olyan televízíós munkáiért, mint az HBO-n futó Westworld, vagy a Jövő emlékei, illetve a Szökés. Legújabb projektjei közül kiemelkedik az októberben a mozikba kerülő Hegyek között című film zenéje.

A George R.R. Martin fantasy könyvsorozatán alapuló Trónok harca a Westeros kontinensén élő nemesség és árulásaik története, ahol a nyarak és a telek évekig tarthatnak, és csak a hatalom vágya örök. Az Emmy- és Golden Globe nyertes sorozat az egész világon megragadta a rajongók fantáziáját, és az egyik legnépszerűbb televízíós sorozattá vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.