Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2011. November 15. 07:33, kedd | Belföld
Forrás: Orientpress.hu

Tőzsde: versenyben a szolgáltatók

Tőzsde: versenyben a szolgáltatók

A válság kitörése óta is folyamatosan bővült a magyar lakosságon belül az online tőzsdézők köre, ma már mintegy 100 ezer kisbefektető köt tőzsdei ügyletet a világhálón az újabb felmérések szerint - írja a KBC Securities.

A növekedés elindította a fejlesztői versenyt a szolgáltatók között, akik az önállóan és közvetlenül kereskedhető termékek körének bővítésével és az újabb külföldi piacok megnyitásával járulnak hozzá, hogy egyszerűen és olcsón lehessen érdekes befektetési stratégiákat kialakítani. Az internetes tőzsdei műveletek terjedésével a háziasszonyok is hozzáférnek az értékpapírpiacokhoz, a világhálón tőzsdei ügyletet kötő magyarok száma mára megközelítette a lakosság 1 százalékát a GfK Hungária legújabb felmérése szerint. Az értékpapír-piaci szolgáltatók innovációja révén az online tőzsdézők körében rövid idő alatt el fognak terjedni a nemzetközi piacokon már hosszú ideje népszerű, itthon viszont a nagy tömegek számára még kevéssé ismert tőzsdei termékek. Ezekkel korábban nem is remélt befektetési stratégiákat lehet kialakítani elfogadható áron. Ebbe a körbe sorolhatók az ETF-ek, azaz a tőzsdén forgalmazott befektetési alapok, amelynek egyetlen magyarországi példánya a Budapesti Értéktőzsdére 2006 végén bevezetett BUX ETF.

Ez a fecske azonban nem csinált nyarat, a BÉT-en azóta sem bővült az ETF-ek száma, miközben a nemzetközi értékpapírpiacokon gyors karriert futottak be a tőzsdén kereskedett alapok. Az európai ETF-kereskedésben vezető piacnak számító frankfurti börze Xetra kereskedési rendszerében jelenleg több mint ezer különféle ETF-fel kereskedhetnek az online tőzsdézők és a havi átlagos forgalom jóval meghaladja a 10 milliárd eurót.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: lakosság, tőzsde, válság

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 15:09, péntek | Belföld

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél annak a szerb férfinak az ügyében,

2021. December 03. 12:36, péntek | Belföld

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2021. December 03. 10:04, péntek | Belföld

Őrző-védő cégek vezetője ellen indult eljárás milliárdos csalás gyanúja miatt

Tizenhárom őrző-védő cég vezetője ellen indult eljárás, a gyanú szerint a vállalkozások több mint 2 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést

2021. December 03. 08:00, péntek | Belföld

Hibát találtak egy csokimikulásnál

Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot a fogyasztóvédelem - jelentette be Schanda Tamás.