Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 24. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Továbbra sem fognak emelkedni

Továbbra sem fognak emelkedni

Némi élénkülésre számítanak az ingatlani piaci szakértők jövőre. Ehhez azonban elengedhetetlen mind a vevői, mind pedig a beruházói hitelezés újraindítása.

Az ingatlanárak azonban továbbra sem fognak emelkedni - az előrejelzések szerint. Az új építésű ingatlanok esetében egyedül a felsőbb kategóriás házak és lakások esetében növekedett a kereslet az idei évben.

Szakértők szerint a devizahitelesek végtörlesztési lehetősége és a forint alapú hitelezés esetleges beindítása után is csökkenni fognak az ingatlanárak. A 19. lakásvásár szervezői viszont azt remélik, hogy a kínálat mellett a kereslet is nagyobb lesz ezután.

Borsi László, a Lakásvásár Médiacsoport elnöke szerint új lakás építésekre továbbra sem lehet számítani, ugyanis a külföldi beruházók már majdnem mind kivonultak, a hazaiak pedig a túlélésért küzdenek. Az egyik ingatlanfejlesztő cég vezetője úgy véli, hogyha rendeződnek a hitelezési problémák, mind a vevő, mind pedig a beruházói oldalon, akkor a piac ismételten megindulhat. „Áremelkedés nyilván nem várható, kivéve az áfa, ami két százalékot jelent. Ezt nagyon nehéz lenyelni egy ilyen jellegű piacon. Ugyanakkor nem hiszem azt, hogy tovább zuhannának az árak, mert elég nagy árcsökkenés volt az elmúlt két évben” - fogalmazott Gönczi László, a Gb Európa Ingatlanfejlesztő Csoport fejlesztési igazgatója.

A fejlesztési igazgató szerint azok a vevők, akik eddig lakásvásárláson gondolkodtak a jövő évi kétszázalékos áfaemelés bejelentése után máris mozgósították magukat a piacon. Közben pedig a felső kategóriába tartózó drágább ingatlanok iránt sem csökkent a kereslet. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.