Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2012. Május 18. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább él, aki kávézik

Tovább él, aki kávézik

Napi egy vagy akár több csésze kávé nemhogy rontja az egészséget, de egy átfogó tanulmány arra jutott, hogy a kávé megvéd a krónikus betegségektől, mint a cukorbetegség és a szívbetegségek - számol be a CNN.

A tanulmány az eddigi legátfogóbb, amely a témában készült. A kutatás keretében négyszázezer egészséges, 50 és 71 év közötti férfit és nőt követtek nyomon. A résztvevők közül 42 ezren egyáltalán nem ittak kávét, mintegy 15 ezren nagyon sokat, napi hat csészével fogyasztottak. A legtöbben az arany középutat választották, s napi 2-3 csésze kávét fogyasztottak el naponta.

A tanulmány ideje alatt az átlagos 2-3 csésze kávét fogyasztó férfiak 10, a nők pedig 13 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg, mint a kávét nem ivók.

A mérsékelt kávéfogyasztás tehát összefüggésbe hozható a hosszabb élettel, illetve a magasabb túlélési arányokkal. Ugyanakkor Neal Freedman kutatásvezető felhívja a figyelmet, hogy nem ok-okozati kapcsolatot tártak fel a kávéivás és az egészség között, hiszen ehhez más életmódbeli tényezők is hozzátartoznak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 18:02, kedd | Belföld

Vádat emeltek egy drog hatása alatt vezető 16 évessel szemben

Vádat emeltek egy 16 éves fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély nélkül, egyik utolsó ellenőrzése során pedig kiderült, kábítószert is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült

2022. Január 25. 16:01, kedd | Belföld

Tavaly a negyedik negyedévben 1441 forint volt a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1441 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ez 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1322 forinthoz képest

2022. Január 25. 14:02, kedd | Belföld

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

Januártól ügyfélkapus azonosítással egyszerűen, vírusbiztosan adhatják be az ügyfelek kérelmeiket a Magyar Nemzeti Bankon (MNB) belül működő Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT).

2022. Január 25. 10:06, kedd | Belföld

Karácsonyfa miatt tűz ütött ki egy zalaegerszegi társasházban

Kigyulladt egy karácsonyfa hétfőn késő este egy társasházi lakásban Zalaegerszegen, az épület lakóinak egy részét kimenekítették a tűzoltók - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.