Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2011. Szeptember 01. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Tökéletesen működnek a nigériai műholdak

Tökéletesen működnek a nigériai műholdak

Augusztus 17-én indult útjára az a két nigériai műhold, amelyek feladata az lesz, hogy előre jelezzék a természeti katasztrófákat.

A műholdak a napokban küldték el első képeiket a Földre, és a szakemberek nagy megelégedésére ezek arról tanúskodnak, hogy a szerkezetek tökéletesen működnek.

A NigeriaSat-2 és a NigeriaSat-X feladata az lesz, hogy segítséget nyújtsanak az a Föld országait fenyegető természeti katasztrófák elhárításában azzal, hogy folyamatosan ellenőrzik az időjárási viszonyokat. A műholdakat brit szakemberek felügyelik - írja a BBC.

Az első képek, amelyeket a NigeriaSat-X küldött, Új-Zéland legnagyobb városáról, Aucklandről és környékéről készültek. A képeken még a tengeri öbölben közlekedő hajók is jól láthatóak. A felbontásuk a szakértők elmondása szerint igen nagy, pixelenként 22 méteres.

A NigeriaSat-X további érdekessége, hogy nigériai mérnökök saját kezűleg készítették. Ez lehetővé teszi azt, hogy a szakemberek hazatérve hasznosítsák újonnan szerzett tudásukat, és a jövőben kizárólag saját országuk számára építsenek műholdakat és űrjárműveket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: műhold

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 18:02, kedd | Belföld

Vádat emeltek egy drog hatása alatt vezető 16 évessel szemben

Vádat emeltek egy 16 éves fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély nélkül, egyik utolsó ellenőrzése során pedig kiderült, kábítószert is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült

2022. Január 25. 16:01, kedd | Belföld

Tavaly a negyedik negyedévben 1441 forint volt a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1441 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ez 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1322 forinthoz képest

2022. Január 25. 14:02, kedd | Belföld

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

Januártól ügyfélkapus azonosítással egyszerűen, vírusbiztosan adhatják be az ügyfelek kérelmeiket a Magyar Nemzeti Bankon (MNB) belül működő Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT).

2022. Január 25. 10:06, kedd | Belföld

Karácsonyfa miatt tűz ütött ki egy zalaegerszegi társasházban

Kigyulladt egy karácsonyfa hétfőn késő este egy társasházi lakásban Zalaegerszegen, az épület lakóinak egy részét kimenekítették a tűzoltók - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.