Városlista
2021. szeptember 26, vasárnap - Jusztina

Hírek

2013. Július 31. 08:26, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tokaj-Hegyalján jó minőségű szőlőre számítanak

Tokaj-Hegyalján jó minőségű szőlőre számítanak

Jó minőségű, de közepes mennyiségű termést várnak Tokaj-Hegyalján, a történelmi borvidéken a szőlőtermesztők az idén - írta az Észak-Magyarország szerdán.

Prácser Miklós, a tokaji borvidék hegyközségi tanácsának elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak elmondta: ha az időjárás ilyen marad, akkor nagyon jó minőségű lesz a szőlő, a közepes mennyiség azzal magyarázható, hogy virágzás idején hűvös volt még, emiatt a vártnál kevesebb kötődés alakult ki.
Jelenleg egy viszonylag korai szüret jósolható, ez a korai érés kedvezhet egy jó aszúsodásnak, amire várnak a gazdák - olvasható az Észak-Magyarországban.

Címkék: bor, szőlő, tokaj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 26. 15:08, vasárnap | Belföld

Babakocsit toló nőt akart kirabolni a fiú

Azonosították a rendőrök azt a 16 éves fiút, aki a gyanú szerint egy babakocsit toló asszonytól akarta elrabolni a táskáját, sikertelenül. Rablás bűntette kísérlete miatt vették őrizetbe.

2021. Szeptember 26. 14:05, vasárnap | Belföld

Még 400 ezer 60 év feletti nem olttatta be magát

Még 400 ezer 60 évnél idősebb ember nem olttatta be magát Magyarországon, pedig a koronavírus ellen beoltottak sokkal kisebb eséllyel betegednek meg, illetve sokkal enyhébbek a tüneteik

2021. Szeptember 26. 13:00, vasárnap | Belföld

Boltban tört-zúzott, nőt bántalmazott

A pásztói rendőrök őrizetbe vették a 31 éves férfit.

2021. Szeptember 26. 10:02, vasárnap | Belföld

Évi csúcsot döntött az egy nap alatt elfogott migránsok száma

Pénteken 750 embert fogtak el a magyar határ illegális átlépése miatt. Ez idén csúcsnak számít - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 csatorna szombat esti műsorában.