Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Február 19. 08:33, péntek | Belföld
Forrás: mti

Többfelé sok esőre, estétől néhol havazásra kell készülni a hétvégén

Többfelé sok esőre, estétől néhol havazásra kell készülni a hétvégén

A hétvégén szeles, borús, csapadékos időjárásra kell készülni. Néhol jelentős mennyiségű eső is lehullhat, estétől néhol havazás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggel az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetése szerint pénteken a Dunántúlon és az ország északi harmadán a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége 10-20 milliméter között alakul. Az intenzívebb csapadék napközben és este egyre inkább az északi vidékekre lesz jellemző - tették hozzá. Estétől nemcsak az Északi-középhegységben, hanem az attól északabbra fekvő tájakon is havazás válthatja fel az addigi esőt. Ennek során néhány centiméternyi vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki - írták.

Az országos, középtávú előrejelzése szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3-8 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Szombaton napközben a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estefelé viszont északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként este, az északi területeken már eső is lehet. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 6-10 fok között valószínű.

Vasárnap eleinte többfelé várható eső, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, hó is lehet. Délután már csak az ország északkeleti harmadán eshet, a Dunántúlon már kisüt a nap. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Nappal általában 9-14 fokig melegszik a levegő, legfeljebb északkeleten lehet egy-két fokkal hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: eső, , havazás, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.