Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Május 09. 11:38, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több támogatás juthat a fogyatékosságügyi szervezeteknek jövőre

Több támogatás juthat a fogyatékosságügyi szervezeteknek jövőre

Több támogatás juthat a fogyatékosságügyi szervezeteknek jövőre

- mondta Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára az Országos Fogyatékosságügyi Tanács májusi ülésén. Az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárságának az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint a tanács tagjai megbeszélést folytattak az operatív programok kommunikációjáról, a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő, valamint a sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásáról, továbbá a fogyatékossággal élőket ellátó intézmények kiváltásának folyamatáról.

Utóbbival kapcsolatban emlékeztettek: a kormány még az év elején döntött arról, hogy öt évvel lerövidíti, azaz felgyorsítja a kiváltási folyamatot, amelynek során nagyobb hangsúlyt kap a hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz, valamint a foglalkoztathatóság biztosítása.

A kiváltási program első körében már 660 fogyatékossággal élő ember kiköltözött a nagy létszámú szociális ellátó intézményekből, a folytatást jelentő második körben mintegy 2500-an költözhetnek ki a jövő év végéig - írták, hozzátéve, hogy a kormány erre 21,8 milliárd forintot fordít.

Az ülésen Nyitrai Imre jelezte, május 5-én, az esélyegyenlőség napján ünnepélyes tanácskozás keretében egyeztetett a kormány a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsával (FESZT), valamint arról is, hogy a fogyatékosságügyi tanács előző találkozója óta megalakult a fogyatékos intézmények kiváltását koordináló testület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.