Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Április 24. 12:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több mint négyszeres forgalmat hoz a szálláshelyeken a hosszú hétvége

Több mint négyszeres forgalmat hoz a szálláshelyeken a hosszú hétvége

A mostani négynapos hétvégén a szálláshelyek bevétele egy átlagos hétvége 4,5-szeresét is elérheti, és másfélszerese lehet a tavalyinak, amikor a május elsejei hétvége csak három napos volt - közölte a Szállás.hu.

A legnépszerűbb belföldi úti cél Eger és Gyula lett, a főváros a harmadik.

A szállásfoglaló oldal keddi közleménye kiemeli: a vendégek minden 5. alkalommal SZÉP-kártyával fizetik a számlát, melynek átlagos értéke (71 764 forint) 60 százalékkal nagyobb, mint az átlagos 44 978 forintos foglalási érték. A foglalások közel fele vendégházba és apartmanba szól, a másik része főként panzióba, három- vagy négycsillagos hotelbe.

Átlagosan 2 éjszakára és három személyre szólnak a foglalások - mondta Drávai-Mészáros Judit, a Szallas.hu marketing menedzsere a közlemény szerint, hozzátéve, hogy több strand is ilyenkor nyit ki először.

A hosszú hétvége legtöbb foglalása Heves (11,7 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (10,5 százalék), Veszprém (8,9 százalék) és Pest (8,9 százalék) megyébe érkezett, a foglalások 40 százaléka ebbe a négy megyébe szól. Települések közül Eger, Gyula és a főváros a legvonzóbbak, de Pécs, Szeged, Balatonfüred és Hajdúszoboszló is a toplistán szerepelnek. Helyet kapott még Siófok, Zalakaros és Miskolctapolca is a legnépszerűbbek között. A külföldre utazók körében Krakkó, Zakopane és Torockó a legnépszerűbbek - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során