Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. Május 19. 07:07, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Több mint ezer rab részesült közkegyelemben

Több mint ezer rab részesült közkegyelemben

Közkegyelemben részesített több mint ezer rabot, köztük 35 külföldit Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök pénteken, az alkotmány napján – jelentette az állami televízió.

Az államfő a televíziós felvételen egy minisztertanácsi ülésen látható, amint közli, hogy a szabadulók már otthon tölthetik az ünnepet. Berdimukhammedow elrendelte azt is, hogy az amnesztiában részesülőknek munkához kell jutniuk. A tévé híradása nem tett említést arról, hogy milyen állampolgárságú rabok nyerik vissza idő előtt szabadságukat.

Türkmenisztán nem hoz nyilvánosságra adatokat, hogy hányan raboskodnak börtöneiben, de évente a jeles nemzeti ünnepek alkalmából több ezren kapnak amnesztiát. Ezt a gyakorlatot Berdimukhammedow vezette be. A februárban újjáválasztott elnök elődjéhez, a 2006 végén váratlanul elhunyt Saparmurat Niyazovhoz hasonlóan diktatórikus módszerekkel irányítja az energiaforrásokban gazdag, 5,5 millió lakosú közép-ázsiai volt szovjet köztársaságot.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.