Városlista
2021. július 31, szombat - Oszkár

Hírek

2017. Július 04. 13:57, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több mint 700 kilométer egy 150 éves velocipéddel a Duna mentén

Több mint 700 kilométer egy 150 éves velocipéddel a Duna mentén

Egy 150 éves velocipéddel tekeri végig a Duna magyarországi szakaszának mindkét oldalát Hidvégi-Üstös Pál. Az ultrasoportoló a 750 kilométeres túrával a folyó védelmének fontosságára szeretné felhívni a figyelmet

- közölte a kezdeményezést képviselő kommunikációs ügynökség az MTI-vel kedden.

Hidvégi-Üstös Pál június 27-én Szalkszentmártonról indulva már több mint 350 kilométert tett meg.

A 12 napos túra egyben beharangozza a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) védnöksége alatt álló 70 maraton a Dunáért elnevezésű kezdeményezést, amelynek célja, hogy az ultrasportoló a folyó teljes hosszának végigfutásával népszerűsítse a Duna Régió Stratégia idei soros magyar elnökségének céljait.

A mostani túra közben Hidvégi-Üstös Pál találkozik a Duna menti települések polgármestereivel, akikkel a folyóhoz kapcsolódó lehetséges fejlesztésekről konzultál, az elhangzó javaslatokat pedig továbbítja a Duna Régió Stratégia soros elnökségéért felelős KKM felé.

Az ultrasportoló, aki korábban többek között egy nemzetközi csapat élén kerékpározta és futotta keresztül Afrikát Fokvárostól Alexandriáig, szeptemberben kezdi meg a Duna teljes hosszának végigfutását.

A 3200 kilométeres táv teljesítése várhatóan három hónapot vesz igénybe, a tervek szerint a sportember október 18-án, a Duna Régió Stratégia éves fórumának megnyitására érkezik Budapestre - olvasható a közleményben.

Címkék: duna, velociped

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 30. 12:45, péntek | Belföld

Hamisítványokat is árultak az labdarugó-Európa-bajnokságon

Hamisítványokat is árultak a 2021-es labarugó-Európa-bajnokságon - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel közös közleményben.

2021. Július 30. 12:17, péntek | Belföld

Szállás.hu: Siófok, Crikvenica, Karlovy Vary, Mamaia a közép-európai régió legkedveltebb üdülői a nyáron

Magyarországon Siófok, Horvátországban Crikvenica a befutó az utazók körében, Csehországban Karlovy Vary, Romániában pedig a Fekete-tenger partján fekvő Mamaia lett a legvonzóbb a foglalások alapján.

2021. Július 30. 10:35, péntek | Belföld

KSH: májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek.

Májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek az egy évvel korábbihoz képest.

2021. Július 30. 09:32, péntek | Belföld

Hosszú a várakozás a röszkei autópálya-átkelőnél

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken péntek délelőtt - közölte a rendőrség honlapján.