Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 09. 18:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Több mint 700 ezren sportoltak a Kihívás Napján

Több mint 700 ezren sportoltak a Kihívás Napján

Több mint 700 ezren vettek részt aktívan a múlt szerdai Kihívás Napján, amelynek célja a mozgás és a sport népszerűsítése volt.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) tájékoztatása szerint pénteken ünnepélyes keretek között átadták Magyarország legsportosabb településeinek díjait. A ceremónián Czene Attila, az MSZSZ elnöke elmondta: az idei Kihívás Napján több mint 700 ezren összesen csaknem 58 millió percet mozogtak. A legsportosabb települések Nagynyárád, Csákberény, Szank, Jászárokszállás, Nyíradony, Kazincbarcika és Budapest IV. kerülete voltak. Az elismeréseket Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára adta át.

Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményén idén 86 település, 221 tanintézmény, 17 tűzoltóparancsnokság és 83 munkahelyi csapat vett részt. Összesen 3 857 430 alkalommal sportoltak a napon, ami tekintve, hogy egy-egy sportaktivitásnak legkevesebb 15 percig kellett tartania, legalább 57 861 452 sportolással eltöltött percet jelent.

Az iskolák versenyében az Első Óbudai Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola és a Tiszadadai Holló László Általános Iskola volt a három legsportosabb intézmény.

A "Challenge Day" 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyik város a sportosabb. A verseny eldöntéséhez éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

Magyarország 1991 óta részese a nemzetközi Kihívás Napja mozgalomnak.

Fotó: kihivasnapja.hu

Címkék: Kihívás Napja, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő