Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 03. 07:34, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - fotó: pixabay

Több mint 4 milliárdan utaztak repülővel tavaly

Több mint 4 milliárdan utaztak repülővel tavaly

A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) előzetes adatai szerint 2018-ban 4,3 milliárdan utaztak repülőgéppel, 6,1 százalékkal többen, mint egy évvel korábban.

Az ENSZ repülési szervének közlése szerint tavaly 38 millió járatot teljesítettek a légitársaságok, az értékesített utaskilométerben számolt teljesítmény 6,7 százalékkal nőtt. A bővülési ütem azonban jelentősen elmarad a 2017-ben mért szinttől, akkor 7,9 százalék volt az utasforgalom bővülése 2016-hoz viszonyítva.

A nemzetközi utazások száma 6,4 százalékkal haladta meg a 2017-es szintet, de ez a bővülési ráta is elmarad az egy évvel korábbitól, akkor 8,4 százalékos emelkedést regisztráltak. Nemzetközi utasból sorrendben Európában, Ázsia-Óceániában és Észak-Amerikában van a legtöbb.

A belföldi forgalom 7,3 százalékkal nőtt az elmúlt évhez képest, ez a bővülési ütem 0,2 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A legtöbb belföldi utas továbbra is Ázsia-Óceániában van, a teljes forgalom 42 százalékát bonyolítják ebben a régióban.

Az ICAO kimutatása szerint a járatok töltöttsége annak ellenére emelkedett rekord szintre, 81,9 százalékra (+0,6 százalékpont), hogy a légitársaságok minden eddiginél több kapacitást biztosítottak. A legjobb kihasználtsággal az európai légitársaságok üzemeltették a járatokat, átlagosan 84,5 százalék volt a töltöttség.

Felére csökkent a bővülési ráta az előzetes adatok szerint az áruforgalomban, mivel év közben befejeződött a raktárfeltöltési ciklus, valamint a Kína és Egyesült Államok közötti kereskedelmi vita is visszavetette a forgalmat. Tavaly 4,5 százalékkal szállítottak több árut, mint egy évvel korábban.

Címkék: repülő, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.