Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. December 19. 16:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Tizennyolc év fegyházat kapott egy élettársával végezni próbáló férfi

Tizennyolc év fegyházat kapott egy élettársával végezni próbáló férfi

Halmazati büntetésül tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Nyíregyházi Törvényszék hétfőn első fokon egy férfit, aki még 2015-ben megpróbálta megölni az élettársát - közölte a bíróság.

A vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt ítélték el.

A közlemény szerint a vádlott 2012-től élt együtt a nővel, de a kapcsolatuk elszámolási viták és a kiskorú gyermekük nevelésével kapcsolatos nézeteltérések miatt megromlott.

2015. február 24-én autóval Konyárról Derecskére tartottak, a személyautót az asszony vezette. Útközben a férfi torkon és fejen ütötte a nőt, aki emiatt hirtelen lefékezte a gépkocsit, kikerülésre késztetve a mögötte haladó járművet.

Másnap a férfi édesanyjához utaztak, a házban a vádlott késsel támadt rá élettársára. A dulakodás közben hátulról, tarkótájon megszúrta a nőt, a földre kényszerítette és megpróbálta elvágni a nyakát. A sértett megpróbált elmenekülni, ekkor a támadó felkapott egy baltát és többször fejbe ütötte.

A szúrás a sértett légcsövét érte, a nő erősen vérzett és folyamatosan romlott az állapota. Az asszony a nyakát ért szúrt sérülés miatt életveszélyes állapotba került, életét csak a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az első fokú ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosbítás, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel elrendelte a vádlott letartóztatását.

Fotó: Pixabay

Címkék: ítélet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.