Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Augusztus 05. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tizedszer is Vidor Fesztivál Nyíregyházán

Tizedszer is Vidor Fesztivál Nyíregyházán

A X. Vidor Fesztivált, a vidámság és a derű országos seregszemléjét augusztus 26. és szeptember 3. között rendezik meg Nyíregyházán.

Ahol a versenyprogramban nyolc nagyszínpadi, nyolc kamaraszínpadi és hat utcaszínházi előadás, valamint öt filmvígjáték bemutatása szerepel - mondta el Tasnádi Csaba, a rendező Móricz Zsigmond Színház igazgatója a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nyíregyházán a vidámságé és a derűé lesz a főszerep augusztus 26 és szeptember 3 között. Ekkor rendezik meg ugyanis a tizedik Vidor Fesztivált, amely számtalan színes programmal várja az érdeklődőket.

A versenyprogramban nyolc nagyszínpadi, nyolc kamaraszínpadi és hat utcaszínházi előadás lesz, valamint öt filmvígjáték bemutatására is sor kerül - mondta el Tasnádi Csaba, a rendező Móricz Zsigmond Színház igazgatója a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A színházi és filmes program mellett nyolc zenekar, köztük a világhírű Acquaragia Drom, a Trio Rosenberg és a Ska Cubano lép fel a zenei nagyszínpadon, míg a Korzó színpadon hat zenekarnak lesz koncertje - közölte Szabó Tamás, a teátrum zenei vezetője. Emellett két hangversenyt rendeznek még a város zsinagógájában, továbbá a Vidorkertben világzenei diszkó lesz minden éjjel, valamint képzőművészeti- és fotókiállítások várják még az érdeklődőket.

Szabolcs megye további 29 településén szintén rendeznek fesztiválprogramot, s a 31 ottani rendezvény, utcaszínházi előadások, bábjátékok és koncertek 90 százaléka ingyenes lesz, azokat - ahogy a színház igazgatója fogalmazott - jótékonysági jelleggel szervezik.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;