Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Április 11. 13:52, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tiltott kutyaviadal szervezői ellen emeltek vádat Mohácson

Tiltott kutyaviadal szervezői ellen emeltek vádat Mohácson

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség három férfi ellen, akik olyan kutyaviadalt szerveztek a városban, amelyre külföldről is érkeztek nézők.

A három vádlott tavaly júliusban állapodott meg abban, hogy állatviadalt tartanak az egyikük érdekeltségébe tartozó mohácsi telepen. Ehhez a kutyákat a másik két férfi biztosította, egyikük a bírói feladatok ellátását is vállalta – közölte a Baranya Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A viadalon nézőként ismerőseik vettek részt, közülük többen külföldről, kifejezetten az állatviadal miatt érkeztek Magyarországra.

A telephelyen az állatviadal megtartására elkülönített helyiségben a kutyákat egymásnak uszították, harcra, verekedésre biztatták, közben az ebek egymást harapdálták, több, vérzéssel járó sebet okoztak egymásnak. Az állatviadalnak a nyomozók megjelenése vetett véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során