Városlista
2021. május 10, hétfő - Ármin

Hírek

2011. Április 14. 03:53, csütörtök | Életmód
Forrás: tattoo-minták

Tetoválás minták: Maori tattoo minták

Tetoválás minták: Maori tattoo minták

A maori tattoo nevét a maorik népéről kapta, éppen ezért a maori tattoo, másik nevén polinéziai tetoválás a törzsi tetoválások közé tartozik. Minden igazi maori tattoo magában hordozza viselője élettörténetét, családfáját, rangjá

Maori tattoo minták

A legnépszerűbb törzsi tetoválások a maori tattoo és a samoai tetoválás. A samoai tattoo és a maori tattoo nem összekeverendőek, mint ahogy a kínai tetoválások és japán tetoválás sem ugyan az.. Mielőtt a tetoválás mellett döntesz, mindig nézz utána, mit jelképez az adott motívum, a maori tattoo esetében a maori kultúra történetének, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, hogy minden tetoválás mintának meg van a maga históriája, mítosza. A maori tetoválás is rendelkezik saját hagyományokkal, egyedi történettel.

A maorik népe:

A Maorik Új-Zélandról származnak, polinéziai törzsek. Maga a maori szó jelentése: hagyományos, természetes.
A törzsi maori tattoo közel 2000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.

A maori tattoo fontossága, előfordulása a testen:

A maorik számára a maori tattoo a férfiasságot, erőt és bátorságot jelent, a harcokban gyakran használják maszkként, hogy megfélemlítsék az ellenfelet és vadságot tükrözzenek a szemükben.
A maori tattoo elhelyezkedése férfiak esetében: főként az arcon, lábon és a combon, illetve a fenéken.
A nők a maori tattoo viselésénél korlátozva voltak, kizárólag az ajkak mellé és az állra, kivételes esetekben a nyakra és a vállra tetováltathatták. A maori törzsben a tetovált egyént magas tiszteletben övezték, különleges bánásmódban részesítették.

 

 A maori tattoo technikája:

A maori tattoo bőrbe karcolását legtöbbször serdülő korban kezdték el, ilyenkor az illető gyermekkora eddigi legfontosabb eseményeit örökítették meg. A tetoválás hosszú, fájdalmas kínok közepette történt. Gyakran böjtöltek a tetoválás előtti napokban, hogy növeljék fájdalomküszöbük határát. A maori tetoválás elkészítési ideje meghaladta az akár 3-4 hónapot is, de olyan tetoválás is akadt, amit 4-6 óra alatt készítettek el. A maori törzs többi tagja zenés táncmulattsággal igyekzte elterelni a páciens figyelmét a tetoválás által elszenvedett fájdalmakról. A festékanyag színe minden esetben fekete volt, a hozzávalókat addig keverték, amíg teljesen éjfekete nem lett. A fekete szín ugyanis jobban kiemelte a lenyűgöző maori tattoo jellegzetességeit; a spirálokat, a tekergő csigavonalakat és az ívelt formákat. A maori tattoo festékanyagát koromból, hamuból és állati zsíradékokból keverték ki, ha nem volt elég megfelelő a festék állaga, rovarokat és bogarakat is hozzákevertek, hogy tökéletes eredményhez jussanak.
A maori tattoo mintájának felvitele nagyban hasonlít a hegtetováláséhoz. Hegyes eszközökkel és csontokkal vésték be a különleges motívumokat és mintákat a bőrbe.

Szimbólumok, jelképek:

A maori tattoo minták a törzsi hovatartozást mutatják meg, a törzs eredetét és históriáját, spirituális világnézeteiket jelölik, családapáknál a családfát és a törzsi rangsort, valamint a törzsi hiedelmeket lehet kiolvasni. A tetoválást többnyire a férfiak végezték el.

  

Egyéb érdekességek és egy jó tanács:

 

Ma is léteznek olyan maori törzsfőnökök, akik képesek a maori tattoo visszafejtésére, tehát a viselőjének törzsi rangsorát, családfáját, szellemi világnézeteit, családtörténetét képesek kiolvasni csupán az egyedi és lenyűgöző maori tetoválás mintából. Éppen ezért soha ne utánozd le egy maori tattoo teljes mintáját se, mert mindegyiknek meg van a maga lenyűgöző családi története, ami utánozhatatlanná teszi azokat. Ha teljességében lekoppintanál egy teljes maori tattoo motívumot, azzal megfosztanád az illetőt személyes jogaitól, ellopnád tőle kultúrájának lényegét és életének történetét.

Celebek maori tetoválásaik:

 

 

Rihannajobb kézfején látható egy maori tattoo minta..

 

 

Robbie Williambal vállán egy hatalmas maori tetoválás található

  

A volt profi birkozó, de mára már színész Dwayne Johnson szintén a bal vállára tetováltatott maori vagy más néven polinéziai mintákat.

 

Tatto verseny : www.infoelovarosok.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 09. 17:17, vasárnap | Életmód

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei

A 21. század leghűvösebb áprilisa volt az idei - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap Instagram oldalán.

2021. Május 08. 18:12, szombat | Életmód

A testmozgás segíti a betegek felépülését a hosszan tartó Covid-19 tüneteiből

Jelentős javulást tapasztaltak testmozgásukban, légzésükben, fáradtságukban és kognitív képességeiben azok a hosszan tartó Covid-19 tünetekben szenvedők, aki részt vettek egy hat hétig tartó rehabilitációs programon

2021. Május 07. 08:34, péntek | Életmód

Magyar kutatók a kutyák szemkontaktusra való hajlamát vizsgálták

Az ELTE Etológia tanszékének munkatársai négy tényezőt vizsgáltak legújabb kutatásukban, amelyek azt befolyásolhatják, mennyit néz a kutya az emberre.

2021. Május 04. 14:00, kedd | Életmód

Eltűnhetnek az észak-amerikai gleccserek

Az évszázad végére eltűnhetnek az észak-amerikai gleccserek, fogyatkozásuk súlyosan veszélyeztetheti a régió vízellátását.