Városlista
2021. május 8, szombat - Mihály

Hírek

2011. Április 12. 06:30, kedd | Életmód
Forrás: tattoo-minták

Tetoválás minták: Kínai tetoválás minták

Tetoválás minták: Kínai tetoválás minták

A kínai tetoválások és a japán tetoválás soha nem fog kimenni a divatból. A nyugati országokban a
4. legelterjedtebb női tetoválások közé tartozik.

A kínai tetoválások népszerűségének okai:

A kínai nyelv a legszebb és a legnehezebben megtanulható nyelvek egyike, éppen ezért a kínai tetoválások európa szerte a legnépszerűbb tetoválások közé tartoznak. Népszerűségét az is befolyásolja, hogy több, mint 80.000 féle kínai írásjel (európai szemmel szimbólum) létezik, aminek kb. negyedét egyáltalán nem is használják.
A különböző nyelvjárásoknál ugyan azt a karaktert másképp ejtik ki. 2 fő kínai nyelvjárás létezik: a kantonin és a mandarin (Jet Li is ezt beszéli). Kínában egyébként a virág tetoválás után a sárkány tetoválás a legnépszerűbb, tiszteletet adva ezáltal a sárkányoknak, amikre császárként tekintenek.
A legtöbb nyugati ember számára megfejthetetlenek a kínai írásjelek, ettől válik a japán tetoválás és a kínai tattook is olyan egzotikussá és közkedveltté.

 

 

 

 

 

Stílusok és ábrázolásmód:

A kínai tattoo minta a sárkány tetoválással és a maori tetoválás mintákkal variálható. A kínai tetoválás, amit a legtöbben betű tetoválásnak titulálnak, többféle írással ábrázolható: lishu stílusban, ahol sokkal szorosabban helyezkednek el a vonalkák, sokkal tömörültebbnek láthatjuk azokat és van a kaiti stílus, ahol a vonalak szabadabbak, egymáshoz képest lazábban helyezkednek el. Lehetőleg ne kombináld az angyal tetoválás és a csillag tetoválás elemeivel.

A kínai tetoválás minták viselőinek 3 csoportja:

Van, aki csak az egzotikus szépsége miatt tetováltatja magára és nem nézi a mögöttes tartalmat.
Akadnak olyanok, akik a kínai tetoválásokat külső szépségük miatt tetováltatják magukra, de figyelembe veszik az adott szimbólum jelentését is.
A 3. táborba azok tartoznak, akiknél maga a kínai tetoválás jelentése a fontos és előbb a szó vagy kifejezés születik meg a fejükben, amit aztán kínai írásjelekkel ábrázolnak és végül így kerül a kínai tetoválás a testükre.
Azok, akiket nem érdekel a kínai tattoo jelentése, hanem a kinézete miatt tetováltatnák magukra, a biztonság kedvéért nézzenek utána, mit jelent az a kínai tetoválás vagy japán szimbólum, amit magukra varratnak, nehogy trágár kifejezést vagy értelmetlen, kitalált írásjelet viseljenek egy életen át.

 

 

 

 

 

A kínai tetoválások felvarrása előtt 2 fontos lépést kell betartani:

A kínai tetoválás minta az egyik legbonyolultabb tetoválás. Kínai tattoo minta felvarrása előtt 2 dolgot tegyél meg. Az első, megkeresni és megtalálni azt a tetoválóművészt, aki jobbik esetben tud kínaiul vagy kiemelkedően érdeklődik a kultúra iránt és konyít az írásjelekhez. Ez a keresés eltarthat egy darabig, ezért akinek nincs elég ideje és biztosra akar menni, keressen fel egy hivatásos fordítót.
A másik fontos lépés, ha nem hivatásos fordítóval dolgoztál, hanem a tetoválóművész állította ki a kínai tetoválások mintáit, nézz utána akár egy könyvtárban, akár egy ázsiai származású ismerős segítségével, hogy jó kínai tetoválás mintát kaptál-e, nehogy átverés áldozatául ess. Jobb az elővigyázatosság.
Számtalanszor előfordult már, hogy magukat tetoválóművésznek nevezők, egy teljesen értelmetlen kínai karaktert tetováltak páciensük testére.

Kínai tetoválások sztárokon:

 

 A 30 éves énekes, Justin Timberlake a kínai tattoo minták megszállotja. Oldalán 3 kínai tetoválás díszeleg.

 

 

A Lost sztárja Matthew Fox, a bal vállán viseli a kínai tetoválásokat.

 

 Kínai tetoválások a nők és férfiak körében egyaránt népszerű sztárfocista, David Beckham oldalán, a bordáin egy csíkban végigfuttatva láthatóak.

 

Tatto verseny jelentkezz !! www.infoelovarosok.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 07. 08:34, péntek | Életmód

Magyar kutatók a kutyák szemkontaktusra való hajlamát vizsgálták

Az ELTE Etológia tanszékének munkatársai négy tényezőt vizsgáltak legújabb kutatásukban, amelyek azt befolyásolhatják, mennyit néz a kutya az emberre.

2021. Május 04. 14:00, kedd | Életmód

Eltűnhetnek az észak-amerikai gleccserek

Az évszázad végére eltűnhetnek az észak-amerikai gleccserek, fogyatkozásuk súlyosan veszélyeztetheti a régió vízellátását.

2021. Május 01. 12:05, szombat | Életmód

Már hetven éve nyelik a halak a mikroműanyagot

Már hetven éve nyelik a halak a mikroműanyagot. Kutatók múzeumi gyűjteményekben megőrzött példányok beleit vizsgálva jutottak erre a következtetésre.

2021. Május 01. 08:38, szombat | Életmód

Megállapították, milyen hosszú egy nap a Vénuszon

Bár a Föld legközelebbi szomszédja, számos rejtély övezi a Vénuszt.