Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Szeptember 17. 07:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Terrorcselekménnyel gyanúsítanak egy migránst a magyar hatóságok

Terrorcselekménnyel gyanúsítanak egy migránst a magyar hatóságok

Az M1 aktuális csatorna értesülése szerint terrorcselekménnyel gyanúsítják a magyar hatóságok azt a férfit, aki szerda délután arra biztatta a határ szerb oldalán a migránsokat, hogy törjék át a kerítést.

Az M1 információját a műsorban Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

A műsorban utaltak arra, hogy a férfi cselekedete a magyar törvények szerint kimeríti a terrorcselekmény elkövetésének fogalmát. Az M1 szerint a férfit őrizetbe vették, kihallgatása jelenleg is tart.

Csiszér-Kovács Viktória a röszkei átkelőkapu délutáni bedöntésével kapcsolatban elmondta, a rendőrség több személyt is előállított. Közlése szerint szerda este már békesség és nyugalom volt ezen a határszakaszon.

Arról is beszélt, hogy a magyar rendőrség a szerb kollégákkal együttműködve megpróbálja egyesíteni azokat a családokat, akiknek tagjai a határ különböző oldalán rekedtek.

A rendőrségi szóvivő azt is mondta, a magyar rendőrök saját ellátmányukból adnak vizet és szendvicseket a magyar oldalon rekedt gyerekeknek és nőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.