Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 20. 13:23, csütörtök | Sport
Forrás: Forrás: waterpolo.hu/ Fotó: Dobos Sándor

Távozik a vízilabda válogatott éléről Benedek Tibor szövetségi kapitány

Távozik a vízilabda válogatott éléről Benedek Tibor szövetségi kapitány

A férfiválogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, lejáró szerződése után nem pályázik a tisztségre.

Egy korszak lezárul a férfiválogatott életében. Benedek Tibor, aki 2013 óta töltötte be a szövetségi kapitányi feladatokat, döntött.

„Az elmúlt hetekben mérlegeltem a mögöttünk hagyott időszakot, valamint többször is egyeztettem a szövetség elnökével, Kemény Dénessel. Szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját és bizalmát mind a szövetség vezetésének, mind az MVLSZ elnökének. Köszönöm a munkát a stábom tagjainak és a játékosoknak is. Január 1-jével már nem én látom el a kapitányi feladatokat” – fogalmazott Benedek Tibor.

Mindez azt jelenti, hogy a nemzeti csapattal 2013-ban világbajnoki aranyérmet, 2014-ben Európa-bajnoki ezüstöt, 2016-ban Eb-bronzérmet szerző kapitány – akinek december 31-én jár le a szerződése – távozik a nemzeti csapat éléről.

Az MVLSZ szombaton, október 22-én tartja tisztújító közgyűlését, az ott megalakuló elnökség az ősz folyamán fog dönteni a férfi szövetségi kapitány személyéről.

A posztjáról leköszönő szakember a vlv.hu honlapnak nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy van egy kézfogáson alapuló megállapodása az UVSE-vel:

"Az egész klub szakmai irányítása az én feladatom lesz, ahol olyan irányvonalakat szeretnék meghatározni, amely alapja lehet a későbbi válogatott sikereknek is" - mondta a 44 éves Benedek, aki hozzátette: emellett szeretne a szövetség új elnökségének tagja lenni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.