Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 17. 15:35, hétfő | Helyi
Forrás: http://alfahir.hu

TARTHATATLANNÁ VÁLT A MENEKÜLTHELYZET BICSKÉN

TARTHATATLANNÁ VÁLT A MENEKÜLTHELYZET BICSKÉN

Mára a menekülthelyzet Bicskén tarthatatlanná vált: átlagosan 1200 fő tartózkodik a 464 fősre bővített táborban. Mivel a szám elérte Bicske lakosságának tíz százalékát, a helyzet elviselhetetlenné vált a helyi lakosok számára.

Mára a menekülthelyzet Bicskén tarthatatlanná vált: átlagosan 1200 fő tartózkodik a 464 fősre bővített táborban - figyelmeztetett a kritikus állapotra Árgyelán János a térség jobbikos regionális igazgatója és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A két jobbikos politikus közös közleményben emlékeztetnek: mivel a szám elérte Bicske lakosságának tíz százalékát, a helyzet elviselhetetlenné vált a helyi lakosok számára.

Ezt többek között azzal magyarázták, hogy a táborlakók szabadon kijárhatnak egy vonalkódos kártya segítségével, és a városközpontban lévő parkban töltik üres óráikat ébredés után; útjukat az legközelebbi élelmiszer-áruházig szemét, hangoskodás, kitaposott gyep jelzi, s nem ritka, hogy fiatal lányokat, családokat zaklatnak.

Az ide érkezők pedig jellemzően fiatal, 20-25 éves, munkaképes korú férfiak, akik sokszor márkás ruházatban és drága mobiltelefonokkal mutatkoznak, valamint bevallásuk szerint sem kellett menekülniük semmi elől - emelik ki a MigSzol által elhallgatott tényeket a bevándorlókkal kapcsolatban.

A fenti, elfogadhatatlan viselkedés „jutalma” napi háromszori étkezés, ingyenes orvosi ellátás, vérvizsgálat, fogorvosi ellátás, valamint havi 7100 forint ellátás – mindezek többsége egy magyar állampolgár számára még 40 év munkaviszony után sem jár ingyenesen - olvasható a közleményben.

A Jobbik a fenti körülményeket figyelembe véve követeli a bicskei menekülttábor létszámának kezelhetővé szintre, legalább 400 fő alá történő csökkentését, majd ténylegesen átmeneti táborrá tételét, amellett, hogy az intézményt zárttá kell tenni.

A Jobbik álláspontja, hogy azokat a személyeket, akik bűncselekményt, szabálysértést követtek el, hazudtak a hatóságoknak személyes adataikat illetően, nem szabad magyar települések belterületén található szállókon eltartani.

A tábor kizárólag azok számára legyen átmeneti szállás, akik élete ténylegesen veszélyben forog a származási országukban, de őket sem integrálni szeretnénk, hanem azt szorgalmazzuk, hogy a gyors segítségnyújtás igénybe vételét követően minél hamarabb távozzanak valódi célországukba - szögezte le Árgyelán János és Z. Kárpát Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére