Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Június 14. 13:33, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szombaton lép életbe a nyári vasúti menetrend

Szombaton lép életbe a nyári vasúti menetrend

A jelentősen megnövekedő balatoni és velencei-tavi utazási igények kiszolgálására a MÁV-Start életbe lépteti június 18-án az augusztus 28-áig érvényes nyári vasúti menetrendet.

A nyári közlekedés szervezésében is a cég menetrendi stratégiáját érvényesítették, a kínálati alapú menetrendet egyre inkább igényalapúra módosítják. A szolgáltatás színvonalának fejlesztésével nő a fővárosból a Balaton északi és déli partjára közlekedő légkondicionált járművek száma, több járatot indítanak majd az előző évihez képest, és csökken az utazási idő - közölte Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója kedden, sajtótájékoztatón, Budapesten.

Feldmann Márton, a zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese kiemelte: a nyári menetrend idejére több kedvezményt is adnak, példaként említette a diákoknak szóló vakáció bérletet, amelyet érvényessége alatt bármelyik belföldi vonaton korlátlanul használhatnak másodosztályon.

Csépke András elmondta, nyáron több jegyvizsgáló dolgozik, ezzel növelik az utasok biztonságérzetét, illetve diákokat alkalmaznak a tájékoztatás javítására, az utasok segítésére.

Ughy Kálmán, a zrt. technológiai vezetője kiemelte, hogy a nyári menetrendben a megnövekedett és megfelelő minőségű forgalom lebonyolítására 100 járművet csoportosítottak át. Kiemelte: az idén is közlekednek a Balaton északi partján a korábban megszokott Kék hullám, Tekergő és Katica fantázianeveket viselő járatok, a hétvégi csúcsforgalomban pedig érdemes a Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatokat igénybe venni, a bulizóknak a csütörtökön, pénteken és szombaton éjszaka közlekedő Bagolyvonatokat ajánlják.

Idén a Balaton expresszel, mintegy 15 perccel rövidebb menetidővel 71 perc alatt el lehet jutni Siófokra, Keszthely pedig 2 óra 39 perc alatt érhető el Kelenföldről - ismertette Ughy Kálmán.

Szombaton és vasárnap a Balaton felé a reggeli és délelőtti órákban, Budapest felé délután és este közlekednek a Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatok, illetve a Budapestről a Balaton déli partjára kétóránként indulnak a sebesvonatok - emelte ki Ughy Kálmán.

A zrt. tájékoztatása szerint Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, illetve Szombathelyről is közvetlen vonat indul a Balaton északi parti üdülőhelyeire. Pécsről Fonyódon át Tapolcára naponta közlekedik egy vonatpár.

Feldmann Márton felhívta a figyelmet arra, hogy a nyári menetrendben 33 százalékos kedvezménnyel utazhatnak az érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezők, kedvezményt adnak a fesztiválokra utazóknak is. Az idén is lesz Balaton mix jegy, amellyel a tó körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járatain lehet utazni.

Címkék: máv, menetrend, nyár, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.