Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 02. 14:19, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Sznúker-vb: kikapott, és bejelentette visszavonulását Stephen Hendry

Sznúker-vb: kikapott, és bejelentette visszavonulását Stephen Hendry

Bejelentette visszavonulását Stephen Hendry a sznúkersport hétszeres világbajnok skót legendája. Hendry a sheffieldi világbajnokságon 13:2-es kiütéses vereséget szenvedett honfitársától, Stephen Maguire-től, így elbúcsúzott a további k

A 43 éves Hendry rögtön a vereség után nyilatkozott: „Hivatalosan is visszavonulok a versenysznúkertől. Ezt a döntést már három hónappal ezelőtt meghoztam."

„Nem mondtam el túl sok embernek, ketten vagy hárman tudták. Könnyű döntés volt, és ennek van pár oka. A versenynaptár nem kedvezett nekem. Az sem, hogy nem tudtam úgy játszani, ahogy szerettem volna. A tény, hogy már nem élveztem az edzéseket, szintén nem segített.”

„Más dolgokkal akarok foglalkozni. Van egy-két kötelezettségem a kínaiak felé, és nem tudnék egyszerre eleget tenni ezeknek, és sznúkerezni is mellette. Soha nem lennék otthon.”

„Ez volt a megfelelő időpont – tette hozzá Hendry. – Ha megnyerem a világbajnokságot, még jobb módja lett volna a visszavonulásnak. Boldog vagyok, hogy löktem egy maximumbréket itt a vébén, a szokásosnál is jobban lelkesedtem ezért. Remek érzés, hogy utolsó szereplésem alkalmával értem el.”

A nagy vetélytárs, Jimmy White így kommentálta Hendry döntését a Twitteren: „Hihetetlen játékos volt, és most is az. Semmit sem kell bizonyítania, és remélem, élvezi a visszavonulást, mert megérdemli a pihenést! Mindig a sznúker volt nála az első, példája volt a profizmusnak. Neki köszönhetek néhányat a karrierem legszebb meccsei és pillanatai közül."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.