Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2020. November 18. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: police.hu

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfi ellen.

A vádirat szerint a férfi 2020. áprilisát megelőzően már hosszú ideje nem rendelkezett párkapcsolattal, különböző internetes közösségi oldalakról a számára vonzó nők nyilvánosan elérhető fényképeit nagy mennyiségben töltötte le a laptopja merevlemezére. A férfi elhatározta, hogy a sértettek fényképeivel regisztrál egy internetes szexuális párkereső oldalra, majd a jelentkezőkkel ott levelezést folytat – közölte az ügyészség.

A vádlott öt nő fotóját töltötte fel szexpartner hirdetéshez, azok tudta nélkül. Az egyik sértettet a regisztrációt követően számos ismeretlen személy és több ismerőse is megkereste azzal, hogy látta az adatlapját. Egy másik sértett figyelmét az ismerőse hívta fel a regisztrációra, aki interneten elküldte neki a vádlott által létrehozott adatlapot. Egy harmadik sértett egy televíziós sorozatban szereplő személy, őt és más sértetteket is olyan személyként azonosíthatták, aki a szexpartnert keres, magánéletének zavartalansága, társadalmi megbecsülése körében őket jelentős érdeksérelem érhette volna.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 3. § 1. pontja alapján érintett a bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy; míg a 2. pont alapján személyes adat az érintettre vonatkozó bármely információ, vagyis a sértett képmása személyes adatnak minősül.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfit pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.